ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση Νικολόπουλου στον Γιώργο Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία

Μήνυση Νικολόπουλου στον Γιώργο Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία

Μήνυση κατά του Γιώργου Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία υπέβαλε σήμερα, Τρίτη (13/09/2016) ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος στρέφεται κατά του πρώην Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τη θεσμική διαδικασία που αφορά στην επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του Κράτους για το έτος 2009, ανακοινώνοντας από το Καστελόριζο το έλλειμμα της χώρας έξι μήνες πριν την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Έσπευσε προτερόχρονα να παγιδεύσει τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων ζημιώνοντας τα συμφέροντά της», αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος και τονίζει ότι «ο πρώην Πρωθυπουργός συνειδητά με το διάγγελμά του στις 23 Απριλίου 2010 ανακοίνωσε και αποδέχθηκε το έλλειμμα της Χώρας για το έτος 2009, αλλοιώνοντας και καθιστώντας ανενεργή τη θεμελιώδη αρχή της δέσμευσης από το Σύνταγμα, βάσει του οποίου η ύπαρξη και το ύψος τυχόν ελλείμματος δεν μπορεί να γίνει καταρχάς γνωστό ενωρίτερα από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύθηκε εν προκειμένω την 1η Νοεμβρίου 2010, δηλαδή έξι μήνες μετά το διάγγελμα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΧΡΙ.Κ.Ε. κάλεσε όποιον πολίτη επιθυμεί να συνυπογράψει τη μήνυση εντός των επομένων 15 ημερών.

Σε δηλώσεις του έξω από το κτήριο της Εισαγγελίας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου ως "πορτιέρης" των διεθνών τοκογλύφων κάνοντας υπόκλιση δουλοπρέπειας άνοιξε πρόθυμα και συνειδητά την Κερκόπορτα, ώστε να περάσουν οι τοκογλύφοι, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έφερε τον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο στην Ελλάδα.

Ήρθε ο καιρός ως απλός πολίτης χωρίς την περικεφαλαία και την ασπίδα της βουλευτικής ασυλίας να πάει στη Δικαιοσύνη και εκείνη να ελέγξει και να εξετάσει εάν ο πρώην Πρωθυπουργός διέπραξε το βαρύτατο έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Το στοιχείο που φέρνουμε εδώ είναι ότι κανένας Πρωθυπουργός της Ελλάδος δεν έχει το δικαίωμα να ανακοινώνει το έλλειμμα της χώρας έξι μήνες πριν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Ο δικηγόρος του κ. Νικολόπουλου, Λεωνίδας Στάμος δήλωσε: «Η μήνυση που καταθέτουμε σήμερα έχει τεράστια διαφορά με ό,τι έχει κατατεθεί στο παρελθόν για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η ουσία του εγκλήματος είναι η παραβίαση της διαδικασίας και ο δεύτερος είναι ότι ο Παπανδρέου αυτή τη στιγμή είναι ένας από εμάς, απλός πολίτης. Ο κύβος ερρίφθη».

Σε ανακοίνωση, εξάλλου, που εξέδωσε το ΧΡΙ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

«Έχει σχεδόν εξαντληθεί ο δημόσιος διάλογος γύρω από τον τρόπο που οι σαράφηδες του Βερολίνου και των Βρυξελλών και οι κυνικοί «αποικιοκράτες» του Δ.Ν.Τ. πέρασαν τη θηλιά των μνημονίων στο λαιμό της δόλιας πατρίδας μας.

Ένα είναι το συμπέρασμα που έχει προκύψει: Επρόκειτο για υλοποίηση ενός υποχθόνιου σχεδίου που εκπονήθηκε από το Δ.N.T. και ως... «πορτιέρης» ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την κερκόπορτα του Καστελλόριζου με αποτέλεσμα την φτωχοποίηση της Ελλάδος και την απώλεια της εθνικής μας αξιοπρέπειας και κυριαρχίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έσπευσε προτερόχρονα να παγιδεύσει την χώρα στην μέγγενη των μνημονίων, ζημιώνοντας τα συμφέροντα της. Ήταν η περίοδος, που δέχθηκε σχετικές υποδείξεις εξ Αμερικής, ενώ ο τότε Υπουργός Οικονομικών είχε παρομοιάσει την Ελλάδα με τον «Τιτανικό» και στα υπόγεια της ΕΛΣΤΑΤ «μαγειρεύονταν» τα στοιχεία για να καταστεί μονόδρομος η μνημονιακή «λαίλαπα».

Συνειδητά, δηλαδή, με το διάγγελμα του στις 23 Απριλίου 2010, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε κι αποδέχτηκε το έλλειμμα της Χώρας για το οικονομικό έτος 2009, ούτως αλλοιώνοντας και καθιστώντας ανενεργή τη θεμελιώδη αρχή της δέσμευσης του από το Σύνταγμα, βάσει του οποίου η ύπαρξη και το ύψος τυχόν ελλείμματος ΔΕΝ δύναται να γίνει κατ’ αρχάς γνωστό ενωρίτερα από την οικεία Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύτηκε εν προκειμένω την 1η Νοεμβρίου 2010, ήτοι ΕΞΙ [6] ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ το διάγγελμα».
Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σε συνεντεύξεις του, στους δημοσιογράφους Κ. Φλαμή, Δ. Αβραμίδη και Γ. Αναστασόπουλο με αφορμή την κατάθεση μήνυσης κατά του Γ. Παπανδρέου.

Και συνέχισε: «Αξίζει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να παρακολουθήσουν την σημερινή τηλεοπτική εκπομπή «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» 12.00-02.00 στο Attica και το plp

Ο ΓΑΠ παραβίασε συγκεκριμένη, δεσμευτική θεσμική διαδικασία αφού αυθαίρετα ανακοίνωσε αποδοχή του ελλείμματος της χώρας για το οικονομικό έτος 2009, έξι μήνες νωρίτερα από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου!
Αναλύοντας το γεγονός, στη βάση των διατάξεων του Συντάγματος, καθίσταται σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου διέπραξε την ποινικά κολάσιμη πράξη, του άρθρου 134 (παράγραφος 2 περ. –α- του Ποινικού Κώδικα), έγκλημα που επισύρει ποινή ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης (εσχάτη προδοσία).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Δημόσιου Λογιστικού, ένας Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά αντιθέτως δεσμεύεται ρητά από μία συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία, που αφορά στην επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών του Κράτους, να έπεται αυτής. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, όμως, την παραβίασε συνειδητά 6 μήνες νωρίτερα!

Ο πρώην Πρωθυπουργός, όπως είναι γνωστό, με περισσή σπουδή έσπευσε στις 23 Απριλίου του 2010 στο Καστελλόριζο ν’ ανακοινώσει το έλλειμμα της χώρας, που έγινε επισήμως γνωστό το.... Νοέμβριο! Ήταν η περίοδος, στις αρχές εκείνης της χρονιάς, που υπέκυψε στις «έξωθεν» πιέσεις, ενώ την ίδια ώρα ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρομοίαζε την Ελλάδα με τον «Τιτανικό» και στα υπόγεια της ΕΛΣΤΑΤ «μαγειρεύτηκαν», από τον Γεωργίου, τα στοιχεία για να καταστεί μονόδρομος η «μνημονιακή λαίλαπα».

Τι ορίζουν όμως το Σύνταγμα και οι Νόμοι για τα οικονομικά στοιχεία του Δημοσίου; Μπορεί ένας Πρωθυπουργός, από μόνος του να αναγνωρίσει, να δεχθεί ή να απορρίψει τα έσοδα και τα έξοδα του Δημοσίου και τελικώς να εκδώσει τον Ισολογισμό του Κράτους, να τον ανακοινώσει και να δεσμευτεί για την αξιοπιστία αυτού του Ισολογισμού;

Η Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή η Κυβέρνηση και εν προκειμένω ο Πρωθυπουργός, μπορεί από μόνος του να υπογράψει και να αναγνωρίσει την τυχόν διαφορά , εντός ενός οικονομικού έτους, μεταξύ των εσόδων και των εξόδων του Κράτους και να διαπιστώσει το τυχόν ΕΛΛΕΙΜΜΑ;

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον Κώδικα Δημοσίου Λογιστικού, όχι μόνον ΔΕΝ μπορεί, αλλά αντιθέτως ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ από μία συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία, που όμως ο Γ. Παπανδρέου συνειδητά παραβίασε.

Εναντίον, λοιπόν, του πρώην πρωθυπουργού υποβάλλω μήνυση και ζητώ να δικασθεί για εσχάτη προδοσία. Ο στόχος είναι η δίκαιη δίκη και η οφειλόμενη τιμωρία όσων εν γνώσει τους ζημίωσαν τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει οδηγηθεί στο στάδιο της εξαθλίωσης, όχι μόνο οικονομικής, αλλά ψυχολογικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής εξαθλίωσης, ήτοι όσων αφενός μεν μεθόδευσαν παράνομα την χορήγηση σε αυτούς της λαϊκής εντολής εξαπατώντας το λαό και διαπράττοντας το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.

Είμαι δε απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτή η πρωτοβουλία μου διερμηνεύει την βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων.
Σ' αυτό το πλαίσιο ζητώ την συμπαράσταση σας.

Όσοι θέλετε, από τώρα και για 15 μέρες, μπορείτε να συνυπογράψετε την μήνυση, για να περάσει στην ιστορία ως παλλαϊκή βούληση και να προσφερθεί στον ιστορικό του μέλλοντος η πικρή αλήθεια της υποταγής της χώρας μας στους διεθνείς φορείς των εξοντωτικών και απάνθρωπων μνημονίων».

Σχετικές ειδήσεις