ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης κατά Μητσοτάκη: Να μας πει που θα βρει τα χρήματα για τις εξαγγελίες του

Αλεξιάδης κατά Μητσοτάκη: Να μας πει που θα βρει τα χρήματα για τις εξαγγελίες του

Να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για τις πηγές, από τις οποίες θα καλυφθεί η υστέρηση εσόδων από το Πρόγραμμα Φοροελαφρύνσεων, που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, λίγα 24ωρα πριν την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.

«Για τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε πού θα βρεθεί το 1 εκατ. και παραπάνω, ετησίως, ώστε να είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελίες που έγιναν μέχρι τώρα, αλλά κι αυτές που πρόκειται να γίνουν», είπε ο κ. Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι εδώ και έναν χρόνο, που βρίσκεται στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, δεν έχει ακούσει ούτε μία πρόταση για τις πηγές αύξησης των δημοσίων εσόδων, ούτε και πρόταση για τις δαπάνες που θα πρέπει να περικοπούν.

«Στη λογιστική υπάρχει το ισοζύγιο, η χρέωση, η πίστωση το υπόλοιπο. Δεν μπορείς να λες πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε όλοι να γίνουμε σοφότεροι από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ». Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα, όσα θα πει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ να είναι η συνέχεια του προγράμματος που είχε ξεκινήσει, δηλαδή περιορισμός των δαπανών στην υγεία, την παιδεία, ή περιορισμός δαπανών με απολύσεις που είχαν ξεκινήσει «και ευτυχώς σταμάτησαν».

Ο κ. Αλεξιάδης, αξιοποίησε ερώτηση που είχε κάνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, για υστέρηση εσόδων από τον ΦΠΑ και την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής, προκειμένου να παρουσιάσει στοιχεία για τα βήματα που έχει κάνει το υπουργείο, με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.

Τέλος, τόνισε ότι πολύ σύντομα θα έρθει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης των φορολογικών μηχανισμών και άρα καλύτερους και ταχύτερους ελέγχους.