ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης για 100 δόσεις: Πολύ δύσκολα θα έχουμε νέα ρύθμιση

Αλεξιάδης για 100 δόσεις: Πολύ δύσκολα θα έχουμε νέα ρύθμιση

Ανήσυχος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για την κόπωση των πολιτών στην αλλεπάλληλη πληρωμή φόρων.

Ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε ως «κάτι πάρα πολύ δύσκολο» το ενδεχόμενο να υπάρξει ξανά από την αρχή ρύθμιση των 100 δόσεων, αν και είναι ένα από τα θέματα προς διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

«Αυτό που μας απασχολεί αυτή την περίοδο είναι πως άνθρωποι οι οποίοι ήταν στις 100 δόσεις και έχουν μια νέα φορολογική υποχρέωση τι κάνουν με τη νέα φορολογική υποχρέωση διότι από τις αρχές Ιουλίου ισχύει πλέον η νομοθετική ρύθμιση ότι όποιος δεν πληρώσει τη νέα φορολογική του υποχρέωση μέσα σε 15 μέρες ή δεν τη ρυθμίσει βγαίνει και από τις 100 δόσεις, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Βεβαίως και διαπραγματευόμαστε και προσπαθούμε για κάτι τέτοιες λύσεις αλλά η δυνατότητα που έχουν οι πολίτες είναι η δόση του ΕΝΦΙΑ για παράδειγμα που έχουν στο τέλος του Σεπτεμβρίου, εάν δεν μπορεί να την πληρώσει κάποιος να πάει και να τη ρυθμίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανάφερε πως τα έσοδα είναι πάνω από τους στόχους ενώ είπε πως δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ή νέα φορολογία.

Παράλληλά επεσήμανε πως η κυβέρνηση ξέρει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός προγράμματος που προβλέπει την πληρωμή των φόρων.

Ερωτηθείς για τον δυσβάσταχτο ΕΝΦΙΑ που καλείται να καταβάλλει το «χαμόγελο του Παιδιού», είπε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να απαλλάξουμε φωτογραφικά τα νομικά πρόσωπα, ενώ σημείωσε πως τα νομικά πρόσωπα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που έχουν και νοικιάζουν για να έχουν έσοδα.

Αναφορικά με τη χρήση πλαστικού χρήματος επανέλαβε πως το νομοσχέδιο θα λύσει προβλήματα στις συναλλαγές του πολίτη και θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων.

Σχετικές ειδήσεις