ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016: «Ζεσταίνει μηχανές» ο Μητσοτάκης με επίκεντρο τα τεκταινόμενα στη Δικαιοσύνη

ΔΕΘ 2016: «Ζεσταίνει μηχανές» ο Μητσοτάκης με επίκεντρο τα τεκταινόμενα στη Δικαιοσύνη

Η παύση του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, από τα καθήκοντά του, αλλά και η ξαφνική εισαγγελική εισβολή στην εταιρεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, λίγο πριν την καρατόμηση του Δ.Σ. στην Τράπεζα Αττικής, έχει προκαλέσει συναγερμό στη Νέα Δημοκρατία, λίγες μόλις ώρες πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Καλά πληροφορημένες πηγές από την Πειραιώς επισημαίνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει ασχολίαστα τα δύο περιστατικά, τα οποία ενισχύουν την επιχειρηματολογία των «γαλάζιων» περί απροκάλυπτων κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.

Εξάλλου, στην αντιπολιτευτική «φαρέτρα» του κ. Μητσοτάκη υπάρχει, όπως είναι φυσικό, και το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ιδίως μετά την οξύτατη αντιπαράθεση που σημειώθηκε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου απορρίφθηκε το «γαλάζιο» αίτημα για κλήτευση των τεσσάρων υπερθεματιστών – καναλαρχών.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινάει από σήμερα την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Το σημερινό πρόγραμμα του προέδρου της Ν.Δ. περιλαμβάνει: Στις 09:30 χαιρετισμός στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Στις 10:45 συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στις 11.30 με τον μητροπολίτη Ανθιμο, στις 12 με την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στη 1.30μ.μ. επίσκεψη στα γραφεία της εταιρίας MLS Multimedia, στις 7.30μ.μ. συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στις 20:00 συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

Αύριο, στις 10:00, θα έχει σύσκεψη με τους πρυτάνεις και προέδρους των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, στις 11:30 θα επισκεφθεί περίπτερα της 81ης ΔΕΘ και στις 20:00 θα μιλήσει προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Την Κυριακή, στις 13:00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Σχετικές ειδήσεις