ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Να ζωντανέψει η ελπίδα και η αισιοδοξία

Κουτσούμπας: Να ζωντανέψει η ελπίδα και η αισιοδοξία

Κάλεσμα «σε όλους όσους βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο» και «έχουν τη διάθεση να συγκρουστούν με τη μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις», αλλά ιδιαίτερα στον κόσμο «που αισθάνεται ακόμα "αριστερός", που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες αριστερόστροφες δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το βήμα του 42ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που γίνεται στο πάρκο Τρίτση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με τη δυσφορία και τις δικαιολογίες γι' αυτή την κυβέρνηση» αλλά πρέπει «να βαδίσουμε τώρα μαζί, για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην, σε δυο χρόνια, συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής του ΚΚΕ, είπε ότι αυτό κάνει το κόμμα να είναι το «πιο νέο κόμμα», γιατί «αυτό που πρεσβεύει στις σχέσεις ιδιοκτησίας, σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συνολικά στην κοινωνική οργάνωση είναι το νέο, αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα».

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην σημασία που έχει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», καθώς εκτός των άλλων φέρνει σε επαφή με την ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος χιλιάδες νέους και νέες. «Βρίσκουν τα ίχνη της προηγούμενης γενιάς αγωνιστών, εμπνέονται, αποφασίζουν να πάρουν θέση στον οργανωμένο αγώνα, παίρνουν τη σκυτάλη για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, για τους "σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθουν. Η ιστορία του ΚΚΕ, τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν για τη στρατηγική του Κόμματος είναι όπλα στο σημερινό, σύνθετο και απαιτητικό αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Στην μεγάλη υπόθεση του αγώνα για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε ότι το γεγονός ότι το ΚΚΕ μελετάει την ιστορία του με αντικειμενικά κριτήρια και όχι ωραιοποιήσεις είναι απόδειξη ότι το ΚΚΕ είναι φτιαγμένο από «άλλο μέταλλο».

Σχετικές ειδήσεις