ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης»

Βενιζέλος: «Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης»
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά και για τον κίνδυνο «πλήρους» κατάρρευσης της χώρας.

«Δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος θεσμικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης και η κυβέρνηση κάνει σαν να μην καταλαβαίνει πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα "Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Οι προϋποθέσεις μιας εθνικής στρατηγικής", που οργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε επίσης ότι κυβέρνηση κάνει σαν να μην καταλαβαίνει πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα ενώ επεσήμανε ότι δεν αρκεί να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να έρθει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ, αλλά απαιτείται άλλου τύπου συνέγερση της κοινωνίας. «Το χειρότερο είναι ότι η χώρα βρίσκεται πλέον υπό καθεστώς θεσμικής δοκιμασίας. Δικαιοσύνη, ΜΜΕ, ανεξάρτητες αρχές, ανοικτές συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, κάποια από τα οποία έχουν την απροκάλυπτη εύνοια της κυβέρνησης. Οι τηλεοπτικές άδειες και η εσωτερική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης συγκροτούν ένα κοινό ολισθηρό πεδίο για τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου», συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για απόλυτη ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού και μακροοικονομικού πλαισίου με τους Ευρωπαίους εταίρους, κάτι, όμως, που προϋποθέτει, μια άλλη αξιόπιστη κυβέρνηση που θα προτείνει στους εταίρους ένα γενναίο trade off δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής.

Τηλεοπτικές άδειες

Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απάντησε σε ερωτήσεις για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τόνισε πως η ιστορία αυτή δεν μπορεί να έχει καλό τέλος. «Έχω πει εδώ και πάρα πολλούς μήνες, από την πρώτη συζήτηση στη Βουλή ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι ο πολιτικός τάφος της κυβέρνησης και νομίζω ότι αποκαλύπτεται τώρα το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Και θεσμικά και ηθικά και πολιτικά. Και ακόμη είμαστε στην αρχή. Αρα, καλό τέλος η ιστορία αυτή δεν μπορεί να έχει», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις