ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα - Βαριές κουβέντες και... γιαλαντζί αντάρτικο

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα - Βαριές κουβέντες και... γιαλαντζί αντάρτικο

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Πώς το Μαξίμου κατάφερε να αποτρέψει το «αντάρτικο» των Οικολόγων – Σκληρή κόντρα μεταξύ Γεωργιάδη – Σκουρλέτη και οι δικαιολογίες Τσακαλώτου για το Υπερταμείο - ΔΕΙΤΕ LIVE

Εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης και βαρύτατων χαρακτηρισμών κατά της κυβέρνησης, συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Το κλίμα ήταν εκρηκτικό από νωρίς, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός όταν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλοντος, κ. Τσιρώνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς (συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκουν στους Οικολόγους Πράσινους), απείλησαν με αντάρτικο, καθώς είχαν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν την μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ στο υπερταμείο.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο κ. Τσιρωνης υπογράμμισε ότι νερό είναι ένα κοινό αγαθό που η διανομή του δεν μπορεί να γίνει με όρους ελεύθερης αγοράς, κυρίως για λόγους ποιότητας.

Αλέξης Τσίπρας, Αλέκος Φλαμπουράρης και Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, και τον βουλευτή Γιώργο Δημαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και τους έπεισαν ότι όλα όσα κατήγγειλαν νωρίτερα δεν ισχύουν. Έτσι, ακόμα ένα θρίλερ είχε αίσιο τέλος και οι "Οικολόγοι" πείσθηκαν και παρά το μανιφέστο του ίδιου το κόμματός τους θα πούν "ναι" το βράδυ στην ψηφοφορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη. Από το στόχαστρο του βουλευτή της ΝΔ δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τοποθέτηση του δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Πάνο Σκουρλέτη «πολιτικό απατεώνα» λέγοντας πως κάνει τα πάντα για την καρέκλα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ιδεολόγοι. Εσύ δεν είσαι, είσαι για την καρέκλα».

«Αν σας βάλουν να πάρετε πίσω το νόμο για τη ΔΕΣΦΑ θα παραιτηθείτε κ. Σκουρλέτη; Γελάτε; Κι εγώ για γέλιο ρώτησα δεν πίστευα ότι θα παραιτηθείτε στα αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη.

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε με έντονο ύφος καις στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη λέγοντας, «αν σας πει αύριο ο Τσίπρας, για να μείνεις υπουργός Τσιρώνη, θα φτιάξουμε ελικόπτερο με μπετονιέρες και θα ψεκάζουμε τα δάση με μπετόν θα το ψηφίσεις. Και θα έρθεις να μας πεις τι ωραία ιδέα ήταν αυτή που είχε ο μέγας Τσίπρας. Άρα αφήστε τις βλακείες», ενώ ο ίδιος κατέληξε λέγοντας «είστε πολιτικά ανθρωπάκια», με τον κ. Σκουρλέτη να παρεμβαίνει και να ζητά να ανακαλέσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τσακαλώτος: Βάλαμε τις ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο για να σταματήσει το «ρουσφέτι»!

Ως στοίχημα χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τη στρατηγική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων που εντάσσονται στο λεγόμενο Υπερταμείο και τη σύνδεσή τους με την αναπτυξιακή και κλαδική πολιτική, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση συμβιβάστηκε, ωστόσο είναι... ευκαιρία να σταματήσει το ρουσφέτι στις ΔΕΚΟ!

Ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για το Υπερταμείο, κατήγγειλε εκστρατεία ψεύδους και υπογράμμισε πως από πουθενά δεν προκύπτει η υποχρέωση ιδιωτικοποιήσεων. «Δεν είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις. Δεν χρειάζεται να είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ και δεν είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι σε αυτό το Ταμείο «δεν υπάρχει επιτροπεία, δεν υπάρχει υποθήκευση όλης της περιουσίας, μοναδικός μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο, οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται, οι μετοχές δεν μπορεί να κατασχεθούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δένδιας: Δεν έχει συμβεί ποτέ στη παγκόσμια ιστορία χώρα να μεταβιβάζει το Δημόσιο της

Ολομέτωπη επίθεση με αιχμή το Υπερταμείο, τις ασφαλιστικές και εργασιακές ρυθμίσεις και «την ακατανόητη ενεργειακή πολιτική», εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Ο Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνομολόγησε την πλήρη κατάλυση οιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της χώρας και οδήγησε την χώρα σε θεσμική υποδούλωση.

Υποστηρίζοντας πως περνάει το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αν δει κανείς τις Συνθήκες, που υπέγραψαν ηττημένες χώρες, δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία ούτε μία χώρα, που να της υποβλήθηκε τέτοια υποχρέωση για την μεταβίβαση της δημόσιας περιουσίας της σε Ταμείο στο οποίο ο ξένος παράγων έχει αποφασιστική αρμοδιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΑ συνεχίζει την αντεργατική επίθεση

«Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πει: Τέλος οι θυσίες για τα κέρδη των λίγων», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημητρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «η αρνητική ψήφος μας στο νέο αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο είναι δεδομένη. Δεδομένη θα είναι και η πάλη μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».

Κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός πρέπει να διεκδικήσει: «Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων. Κάλυψη των απωλειών μας τώρα. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις κοινωνικές παροχές, επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Φθηνό ρεύμα και νερό για τα λαϊκά στρώματα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στην ενέργεια, στην ύδρευση, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Να δυναμώσει η πάλη εναντίον της απελευθέρωσης της αγοράς, να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη φιλολαϊκή λύση που έχει ανάγκη ο λαός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχετικές ειδήσεις