ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Μακάρι να γυρνούσε η Παιδεία στη δεκαετία του ΄80 (vid)

Γεννηματά: Μακάρι να γυρνούσε η Παιδεία στη δεκαετία του ΄80 (vid)

Αιχμηρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την τοποθέτησή της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία.

«Για τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ η αριστεία είναι ρετσινιά. Για τον Κ. Μητσοτάκη η αριστεία είναι το μέσο αναπαραγωγής της ελίτ. Για εμάς τους σοσιαλιστές είναι προτεραιότητα στην εκπαίδευση: Θέλουμε άριστες πρακτικές στα σχολεία και για τα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η Φ. Γεννηματά υπερασπίστηκε την εκπαιδευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80, στην οποία είχε ασκήσει κριτική ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Μακάρι να γυρνούσε η Παιδεία στη δεκαετία του ‘80. Όλες οι μεγάλες αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία φέρουν ανεξίτηλα και διαχρονικά την σφραγίδα της δημοκρατικής παράταξης. Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στον Γεώργιο Παπανδρέου, στον Ανδρέα και τις κυβερνήσεις του» ανέφερε.

Αναφερόμενη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η κ. Γεννηματά επανέλαβε το αίτημα για παρέμβαση εισαγγελέα. «Είναι η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας. Υπάρχει εισαγγελέας σε αυτόν τον τόπο;» ρώτησε και υποστήριξε ότι η ίδια η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ρίξει μαύρο στο «ΣΥΡΙΖΑ Channel» όταν αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις