ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το εαρινό «στρατηγείο» Σαμαρά!

Το εαρινό «στρατηγείο» Σαμαρά!
Στην Παναγία Σουμελά, βρίσκεται σήμερα, ανήμερα του 15αύγουστου, ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς...

Στην Παναγία Σουμελά, βρίσκεται σήμερα, ανήμερα του 15αύγουστου, ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Ωστόσο, όλες τις προηγούμενες ημέρες συνδύασε την καλοκαιρινή του ανάπαυλα, με εντατική εργασία, στήνοντας ένα πραγματικό στρατηγείο στην Πύλο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε μπόρεσε να απολαύσει ανέμελα τις φετινές διακοπές του αφού οι ραγδαίες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, στο παγκόσμιο στερέωμα, τον «υποχρέωσαν» να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους συνεργάτες του στην Αθήνα.

Οι Ανδρέας Λυκουρέντζος και Γιώργος Μουρούτης δεν έλειψαν στιγμή από τα κεντρικά του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, αφού ανέλαβαν το βαρύ έργο της ενημέρωσης του προέδρου αλλά και της συνεννόησης μαζί του για τις επίσημες, καθημερινές «απαντήσεις» του κόμματος, στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Με ένα τηλέφωνο στο χέρι, πέρασε τις προηγούμενες ημέρες τις διακοπές του στο Λεωνίδιο και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, αφού η παραγωγή δελτίων τύπου ήταν μαζική, ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα και το γαλάζιο στέλεχος δεν αφήνει τίποτα να «φύγει από τα κεντρικά», χωρίς τον έλεγχό του.

Στο πόδι και οι Γραμματείς της παράταξης, αφού μετά τη ρητή εντολή Σαμαρά, να μην υπάρξουν εφέτος διακοπές, βρέθηκε η «χρυσή τομή» και τελικώς τα στελέχη της ΝΔ, «άδειασαν τη Συγγρού», με βάρδιες, με σκοπό να μη χαθεί ούτε μια ημέρα.

Οι προβληματισμοί Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς, φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένος, λόγω του διεθνούς περιβάλλοντος αβεβαιότητας. Αν και μοιάζει να πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι απίθανο ακόμη και να επωφεληθεί από κάποια συνολικότερη λύση το επόμενο διάστημα, δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα από την κυβερνητική πολιτική εστιάζοντας, ιδίως τις τελευταίες ώρες, στις:

αυξήσεις στο ΦΠΑ, με τις πιθανές συνέπειες στον τουρισμό και στα καταστήματα εστίασης, που μπορεί να συμπαρασύρουν αρνητικά τους δείκτες της ανεργίας.

στην εικόνα της οικονομίας, με την ύφεση να απορροφά από τη μία μεριά την αποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας και από την άλλη να οδηγεί την Οικονομία στην “παγίδα ενός τεράστιου χρέους”.

σκανδαλώδεις –όπως ισχυρίζεται- προσλήψεις μέσω των Μ.Κ.Ο.

Το βέβαιο είναι ότι τις επόμενες ημέρες το μυαλό του Αντώνη Σαμαρά θα περιστρέφεται γύρω από τη ΔΕΘ, αφού η κρίσιμη ημερομηνία του Σεπτέμβρη είναι πια αρκετά κοντά και η φετινή του παρουσία στη συμπρωτεύουσα, θεωρείται καθοριστικής σημασίας, καθώς η ΝΔ εκτιμά πως η ώρα της κάλπης δεν είναι πια πολύ μακριά.