ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας υπεύθυνος για την ρήψη χημικών στους συνταξιούχους

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας υπεύθυνος για την ρήψη χημικών στους συνταξιούχους

«Την πρώτη και κύρια ευθύνη για τον "χημικό" πόλεμο εναντίον του λαού φέρει ο ίδιος ο Αλ. Τσιπρας», δήλωσε, ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη και στελέχη της ΛΑΕ ενάντια στις μειώσεις συντάξεων έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα φονιά των μισθών και των συντάξεων, τονίζοντας την ανάγκη για «ένα κοινό πολιτικό και εκλογικό μέτωπο όλων, χωρίς εξαίρεση, των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων» που είναι «ο αποτελεσματικότερος δρόμος για να μπει η χώρα σε αντιμνημονιακή δημοκρατική τροχιά, διεξόδου και ανασυγκρότησης».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη

«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι κυβέρνηση φονιάς των συντάξεων και των μισθών. Έχει εξελιχθεί, ταυτόχρονα και σε κυβέρνηση αυταρχισμού και των ΜΑΤ. Σε κυβέρνηση δακρυγόνων και χημικού πολέμου ενάντια στους πολίτες που διαμαρτύρονται για την πολιτική της. Η χρήση χημικών κατά των συνταξιούχων συνιστά τραγωδία και πράξη ανείπωτης βαρβαρότητας. Πράξη επικίνδυνη όχι μόνο για την υγεία αλλά και τη ζωή ηλικιωμένων ανθρώπων, που μπορεί να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας. Την προηγούμενη μέρα η κυβέρνηση με εντολή Τσίπρα χρησιμοποίησε δακρυγόνα σε βάρος των διαδηλωτών έξω από το θυσιαστήριο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, που πραγματοποιείτο κυβερνητική φιέστα. Πρώτη φορά έγινε χρήση δακρυγόνων στη μαρτυρική Καισαριανή. Πριν λίγες μέρες, επίσης, τα ΜΑΤ χτύπησαν πολίτες που διεκδικούσαν στη Θεσ/νικη να μην εκπλειστηριαστεί η πρώτη κατοικία ανάπηρου και πολύτεκνου. Για τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα δεν ευθύνεται μόνο ο αρμόδιος Υπουργός. Την πρώτη και κύρια ευθύνη για τον "χημικό" πόλεμο εναντίον του λαού φέρει ο ίδιος ο Αλ. Τσιπρας. Είναι ο Αλ. Τσιπρας και η κυβέρνηση του που πρέπει να φύγουν, μαζί με όλο το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια ριζοσπαστική δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή. Αυτό είναι το κάλεσμα της ΛΑ.Ε. στον ελληνικό λαό και γι' αυτό προτείνει τη συμπόρευση και συμπαράταξη σε ένα κοινό πολιτικό και εκλογικό μέτωπο όλων, χωρίς εξαίρεση, των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, όπως το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και άλλες. Αυτό το κοινό πολιτικό και εκλογικό μέτωπο είναι ο αποτελεσματικότερος δρόμος για να μπει η χώρα σε αντιμνημονιακή δημοκρατική τροχιά, διεξόδου και ανασυγκρότησης».

Σχετικές ειδήσεις