ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για ΝΔ: Είναι προφανές ποιος επιχειρεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη

Μαξίμου για ΝΔ: Είναι προφανές ποιος επιχειρεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη

Απάντηση στις κατηγορίες της ΝΔ για περίεργες μεθοδεύσεις και απαράδεκτες παρεμβάσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη, έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση του.

«Η ακαριαία αντίδραση της ΝΔ στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» απαντά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση δια στόματος Γιώργου Κουμουτσάκου είχε σχολιάσει: «Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του.

Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

Σχετικές ειδήσεις