ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβάζει ρυθμούς η κυβέρνηση πριν τη ΔΕΘ

Ανεβάζει ρυθμούς η κυβέρνηση πριν τη ΔΕΘ
Ο Γιώργος Παπανδρέου προτίθεται να συγκαλέσει διευρυμένη κυβερνητική επιτροπή ή άτυπο υπουργικό συμβούλιο την προσοχή Πέμπτη...

Ο Γιώργος Παπανδρέου προτίθεται να συγκαλέσει διευρυμένη κυβερνητική επιτροπή ή άτυπο υπουργικό συμβούλιο την προσοχή Πέμπτη.

Στόχος; Να συζητηθεί η ομιλία του στην επικείμενη ΔΕΘ, προκειμένου να δοθεί και το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής κατά το αμέσως προσεχές κρίσιμο διάστημα. Παράλληλα, όμως, αυτή η συγκέντρωση θα αποτελέσει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τσεκαριστεί με τον πλέον αλάνθαστο τρόπο ότι όλοι οι υπουργοί επέστρεψαν στα γραφεία τους, από τις διακοπές τους.

Ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου θα εμφανιστεί, τελικώς, στο Μαξίμου μάλλον αύριο. Εκεί θα τον περιμένουν οι εισηγήσεις των υπουργών του, σχετικά με την ομιλία της ΔΕΘ, κατά τομέα δραστηριότητας. Αυτές οι εισηγήσεις φιλοδοξούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη της συνάντησης της Πέμπτης.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να δώσουν στον τόνο της ομιλίας του μια νότα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα. Πώς; Αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκειται …ανάπτυξη. Το έργο τους, ωστόσο, στην πράξη θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο. Μόλις προχθές ανακοινώθηκε ότι η ύφεση στο β τρίμηνο του τρέχοντος έτους χτύπησε κόκκινο φτάνοντας στο -7,00%.

Υπ’ αυτούς τους όρους, το να μιλήσει κανείς για ανάπτυξη, φαντάζει κάπως άτοπο. Παρόλα αυτά θα επιχειρηθεί να δοθεί κι αυτή η διάσταση, στο μέτρο του δυνατού. Επίσης θα δοθούν σαφείς εντολές να μην προετοιμασθούν μεγάλες συνοδευτικές αποστολές για τη Θεσσαλονίκη, ενώ στη ΔΕΘ θα «ανέβουν» μόνο οι υπουργοί των οποίων η φυσική παρουσία κρίνεται απαραίτητη.

Μια άλλη εντολή που έχει δοθεί τέλος, είναι να ληφθούν όλα εκείνα τα προληπτικά μέτρα που θα αποτρέψουν ευρείας έκτασης επεισόδια κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο κίνδυνος εκδήλωσης τους είναι μεγάλος και στην κυβέρνηση αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσαν σε αυτή τη φάση για πολλούς λόγους.

Διαβάστε επίσης στο newscode.gr για το Έντονες κυβερνητικές διεργασίες ενόψει ΔΕΘ