ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επί τάπητος η συνταγματική αναθεώρηση στο Μαξίμου

Επί τάπητος η συνταγματική αναθεώρηση στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (06/10/2016) η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία Επιτροπή και μία πάρα πολύ σπουδαία πρωτοβουλία», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Δούρου που συμμετέχει στην Επιτροπή -η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, των πανεπιστημίων, της Τοπικής Αυτοδίκησης για πρώτη φορά- έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υποκαθιστά το άρθρο 110 του Συντάγματος. «Είναι μία διαδικασία που σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχει ακολουθηθεί δεκαετίες πριν, είναι πρώτη φορά για τη χώρα μας», είπε και τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σπουδαίο ότι αναγνωρίζεται η σημασία της παρουσίας οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή δημοσίων αρχών που είναι πάρα πολύ κοντά στον πολίτη και την καθημερινότητά του και άρα φέρει πολύ σπουδαία εμπειρία, όχι μόνο σε νομικό, θεσμικό πλαίσιο, αλλά που θα παράξει απτό αποτέλεσμα για τις ζωές όλων μας».

«Πρόκειται να λειτουργήσουμε συνεκτικά μεταξύ της Κοινωνίας των Πολιτών, διάφορων φορέων που δεν προβλέπονται από τις διαδικασίες, και του τελικού αποτελέσματος», πρόσθεσε.

Η περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε ότι ξεκινά ο διάλογος, σήμερα, με αυτήν τη συμβολική συνάντηση «που δεν είναι, όμως, ένας τυχαίος συμβολισμός κενός γράμματος», καθώς «ήδη έβαλε γύρω από το τραπέζι φορείς πολύ διαφορετικούς και πολύ σημαντικούς για τη χώρα».

Σχετικές ειδήσεις