Ανατροπή: Στο ίδιο κελί οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Αλλάζουν τα δεδομένα στις συνθήκες κράτησης των…

Ένταση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: Τραγούδησε «Μακεδονία ξακουστή» και τον έβγαλαν σηκωτό (vid)

Μετ' εμποδίων εντός κι εκτός του Αλεξάνδρειου…

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας στη Ρόδο: Μάνα και γιος πέθαναν την ίδια μέρα

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας για μια οικογένεια…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Νταρουσάφακα 75-67: Κρατάει τη νίκη και την... αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστω και δύσκολα κατάφερε…

Αποκλειστικό: Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου κατά Δραγασάκη

Αποκλειστικό: Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου κατά Δραγασάκη

Του καταλογίζουν παιχνίδια με εξωπολιτικά κέντρα…

Ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και των υπό διαμόρφωση νέων συσχετισμών στο εσωκομματικό πεδίο που όμως θα καθορίσουν και ενδοκυβερνητικούς συσχετισμούς, ένας ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ διαφόρων κέντρων εξουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Και δεν είναι μόνο η μάχη των τάσεων και συνιστωσών. Είναι και η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ιστορικών στελεχών αφενός και ενός πυρήνα συνεργατών του Αλ. Τσίπρα απ’ την άλλη.

Οι πρώτοι δε βλέπουν με καλό μάτι (ίσα- ίσα, το αντίθετο…) τη μεγάλη ισχύ που έχει αποκτήσει το στενό επιτελείο Τσίπρα, ενώ οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιδρούν στα «παιχνίδια με εξωπολιτικά κέντρα» που καταλογίζουν σε ιστορικά στελέχη.

Έτσι παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η υπόγεια αλλά εντονότατη κόντρα μεταξύ Μαξίμου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.

Στην ουσία ο Γ. Δραγασάκης βρίσκεται απέναντι από στελέχη συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι του καταλογίζουν αυτονόμηση σε κινήσεις και πρωτοβουλίες του.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι στελέχη διαφόρων τάσεων (προεδρικοί, «53» κ.α.) καταλογίζουν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ότι κάνει παιχνίδι με στόχο να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για τη θέση του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που οι εξελίξεις τρέξουν ανεξέλεγκτα και χρειαστεί μια κυβέρνηση ευρέος φάσματος.

Ένα σενάριο –επισημαίνουμε- που προωθούν πράγματι διάφορα εξωπολιτικά κέντρα (μιντιακά, επιχειρηματικά) και το οποίο δεν βλέπουν αρνητικά και κέντρα εκτός Ελλάδας.

Τώρα, το αν πράγματι ο Γ. Δραγασάκης συμμετέχει σε αυτό το σενάριο, είναι ζητούμενο. Ωστόσο αυτό το επιχείρημα το αξιοποιούν σε κάθε περίπτωση οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Υπενθυμίζουμε, ότι στο προηγούμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Δραγασάκης είχε εκλεγεί στην πρώτη θέση κατά την ψηφοφορία για την Κ.Ε. Και θα έχει ενδιαφέρον, τι θα γίνει την Κυριακή στην εκλογή της νέας Κ.Ε.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι μετά το συνέδριο έρχεται ο ανασχηματισμός.

Κι εκεί θα γίνει σκληρή μάχη, για τη διαμόρφωση των νέων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών και συσχετισμών…