«Βόμβα» από Wikileaks: Ο Ομπάμα έβαλε τον Κλίντον να πείσει τον Τσίπρα για να υπογράψει το μνημόνιο

Newsroom Newsroom

«Βόμβα» από Wikileaks: Ο Ομπάμα έβαλε τον Κλίντον να πείσει τον Τσίπρα για να υπογράψει το μνημόνιο

Νέα συγκλονιστικά δεδομένα που ρίχνουν φως στο «σκοτεινό» καλοκαίρι του 2015 και τα όσα ακολούθησαν το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, έφερε στην επιφάνεια η ιστοσελίδα Wikileaks. - Τι απαντά το Μαξίμου.

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το Wikileaks, μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Ομπάμα προσέγγισε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Κλίντον, Τζον Ποντέστα, προκειμένου αυτός να λειτουργήσει ως σύνδεσμος με τον πρώην πρόεδρο. Το αίτημα της κυβέρνησης Ομπάμα ήταν απλό και ξεκάθαρο: να μεσολάβήσει ο Μπιλ Κλίντον προς την ελληνική κυβέρνηση, μεταφέροντας την επιθυμία του Λευκού Οίκου για την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους. Με άλλα λόγια ο Λευκός Οίκος ήθελε να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση ώστε να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο.

Η απάντηση της πλευράς Κλίντον ήταν θετική, ζητούσε, όμως, περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση αλλά και για το εάν αντίστοιχη πίεση θα ασκούταν και προς την πλευρά του Βερολίνου.

Το απόσπασμα του email, που δημοσιοποιήσε το Wikileaks, αναφέρει:

«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να έρθει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον ο Ποντέστα.

Από το γραφείο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον η απάντηση ήταν η εξής: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι "θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;" Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»

Δείτε, πάνω, στη photo gallery του Newsbomb.gr το αυθεντικό email, όπως τα δημοσίευσε το Wikileaks.

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαιώνει το Μαξίμου: «Όντως υπήρξε επικοινωνία Τσίπρα με Κλίντον και Ομπάμα»

«Βόμβα» από Wikileaks: Ομπάμα και Κλίντον έβαλαν τον Τσίπρα να υπογράψει το μνημόνιο
01
«Βόμβα» από Wikileaks: Ομπάμα και Κλίντον έβαλαν τον Τσίπρα να υπογράψει το μνημόνιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved