ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ανανεώνονται οι ισχύουσες και όσες συμβάσεις έληξαν στην καθαριότητα του δημοσίου

Βουλή: Ανανεώνονται οι ισχύουσες και όσες συμβάσεις έληξαν στην καθαριότητα του δημοσίου

Ψηφίστηκε η τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναρδάκη, σύμφωνα με την οποία ανανεώνονται οι ισχύουσες και οι ατομικές συμβάσεις, που έχουν λήξει, για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ. (Οι συμβάσεις αυτές έχουν υπογραφεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016).

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που επέφερε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, οι ισχύουσες συμβάσεις οι οποίες παρατείνονται είναι αυτές που έχουν λήξει μέχρι και ενενήντα ημέρες, αντί για εξήντα. Στη ρύθμιση για την ανανέωση, δεν εμπίπτουν οι λεγόμενες «δίμηνες συμβάσεις», οι οποίες υπογράφηκαν την 1/1/2016 αναφέρονται σε κατεπείγουσες, εποχικές και πρόσκαιρες ανάγκες.

Εξάλλου, ο υπουργός διευκρίνισε ειδικώς για τους ΟΤΑ ότι για την ανανέωση των συμβάσεων δεν λαμβάνονται υπόψη οι εγγεγραμμένες διαθέσιμες πιστώσεις στους οικείους προϋπολογισμούς, καθώς πολλές από αυτές τις συμβάσεις πληρώνονται από ανταποδοτικά τέλη.

Σχετικές ειδήσεις