ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν Παυλόπουλος - Κουρουμπλής στο Προεδρικό Μέγαρο

Τι συζήτησαν Παυλόπουλος - Κουρουμπλής στο Προεδρικό Μέγαρο

Τη σημασία της διάκρισης μεταξύ Αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας και ιδίως στη Νομοθεσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή ,στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Αποκεντρωμένων Δομών του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας του πολίτη με το Κράτος μπορεί να εξαλείψει και τα "προγεφυρώματα διαφθοράς", γιατί όταν δεν παρεμβαίνει το ανθρώπινο στοιχείο, τότε δύναται να μειωθεί και το θέμα της διαφθοράς, το οποίο είναι πάντα υπαρκτό. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστήριξε ότι το 2017 θα είναι χρόνος ιστορικός για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, γιατί η καθιέρωση του Μητρώου Πολιτών θα φέρει μεγάλη ανατροπή στα σημερινά δεδομένα, και έτσι η Ελλάδα δεν θα έχει να ζηλέψει άλλες χώρες. Διότι και μυαλά δυνατά διαθέτει και ικανούς ανθρώπους έχει στη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίοι σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, μας δίνουν την δυνατότητα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο πολίτης, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες νομοθετικού χαρακτήρα, που έχουν ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την πάταξη της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας και την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη. Έκανε, επίσης, λόγο και για την προσπάθεια που γίνεται για καταγραφή των Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών της Διασποράς, καθώς, όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα σημαντικό δυναμικό, που είναι ανενεργό και μπορεί να κινητοποιηθεί σε δύσκολες στιγμές.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την έκδοση εντύπου με τίτλο "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ" που περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω πρωτοβουλίες, το οποίο και παρουσίασε στον κ. Παυλόπουλο, γνωρίζοντας το ενδιαφέρον του για τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης.

Σχετικές ειδήσεις