ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Φίλης: Εάν το ΣτΕ ακυρώσει το νόμο, τότε θα είναι μια ήττα

Τηλεοπτικές άδειες - Φίλης: Εάν το ΣτΕ ακυρώσει το νόμο, τότε θα είναι μια ήττα

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης παραδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη (20/10/2016), ότι εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφανθεί κατά του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες «τότε θα είναι μια ήττα», σημειώνοντας ότι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο θα πρέπει να παραμείνει ανεπηρέαστο.

«Εάν το ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, με όλο τον σεβασμό, θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας, του κιτρινισμού και της φαυλότητας», δήλωσε ο κ. Φίλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει νέο νόμο, σε περίπτωση που το ΣτΕ αποφασίσει κατά της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι «θα το ξανασκεφτούμε», ενώ σχετικά με την τροπολογία για τα κανάλια, σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν βιάζεται».

Σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών επανέλαβε πως ο διάλογος με την Εκκλησία θα συνεχιστεί, «αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία».

Για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα διαβεβαίωσε ότι θα έχουν αποφασιστεί έως την άνοιξη και σημείωσε ότι δεν θα αφορούν τους μαθητές που σήμερα είναι στο Λύκειο. Κάλεσε την ΟΛΜΕ να προσέλθει με παραγωγικές προτάσεις για αλλαγές και κυρίως για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού όλοι θεωρούν ότι το σημερινό σύστημα δεν είναι καλό.

Είπε, τέλος πως κανένα σχολείο δεν υπολειτουργεί και πως τα κενά καλύπτονται καθημερινά με αναπληρωτές, με βάση τα στοιχεία που στέλνουν οι υπηρεσίες, ανάλογα με τις επιλογές που κάνουν αυτήν την περίοδο οι μαθητές.

Σχετικές ειδήσεις