Σπίρτζης: Όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο και η ασυδοσία να το ξεχάσουν

Σπίρτζης: Όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο και η ασυδοσία να το ξεχάσουν

Αιχμές κατά πάντων άφησε ο υπουργός Υποδομών αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ξεκαθαρίζοντας πως το προηγούμενο καθεστώς έχει τελειώσει.

Ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε στον Real fm και απαντώντας στο ερώτημα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε περίπτωση που το ΣτΕ αποφασίσει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, καθώς υπάρχει προσφυγή για το ζήτημα ότι οι άδειες δεν δόθηκαν από το ΕΣΡ, είπε:

«Η προσφυγή είναι γι’ αυτό το ζήτημα, αλλά υπάρχει και η πραγματική ζωή. Δηλαδή, όταν έχει ένα όργανο μία αρμοδιότητα για συγκεκριμένη λειτουργία της χώρας και του κράτους σημαίνει ότι το όργανο αυτό υπάρχει και λειτουργεί. Οταν δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί, κάποια άλλη δημόσια ή κρατική αρχή συμπληρώνει αυτό το κενό».

Και πρόσθεσε: «Αυτοί που δεν συμβάλουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ έχουν τις πολιτικές και όχι μόνο τις πολιτικές και τις υπόλοιπες ευθύνες που απορρέουν από αυτό. Αν λοιπόν είναι αντισυνταγματικό το ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη αρμοδιότητα στο ΕΣΡ πρέπει να καλυφθεί και το ποιος έχει αυτή την αναπλήρωση του ΕΣΡ όταν δεν λειτουργεί. Είναι εξίσου αντισυνταγματικό να μην υπάρχει ΕΣΡ για να καλύψει αυτές τις αρμοδιότητες».
Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει αρχικά να συγκροτήσει νέο ΕΣΡ και ακολούθως νέο διαγωνισμό ο υπουργός Μεταφορών απάντησε: «Εμείς προσπαθούμε συνεχώς να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Άλλοι δεν προσπαθούν και καταλαβαίνετε τη σκοπιμότητα». Και σημείωσε: «Για να κάνουμε διαγωνισμό σημαίνει ότι ακυρώνεται ο υπάρχων».

Στην επισήμανση ότι αν κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικός ο νόμος τότε, λογικά, ακυρώνεται ο διαγωνισμός και αν σ’ αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι όταν ένας διαγωνισμός έχει προβλήματα, κολλάει ή απορρίπτεται ή ακυρώνεται κ.λπ. η εκτελεστική εξουσία είναι σε θέση και σας το υπογράφω αυτό να κάνει άλλες διαδικασίες οι οποίες τελικά να οδηγήσουν στην εφαρμογή της ουσίας της πολιτικής του διαγωνισμού. Ουσία της πολιτικής του διαγωνισμού είναι ότι θα γίνει διαγωνισμός, θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα υπάρχουν νόμιμες άδειες. Όσοι ονειρεύονται ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο και η ασυδοσία συγκεκριμένων ανθρώπων να το ξεχάσουν. Αυτή είναι η ουσία».