ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μητσοτάκη – κυβέρνησης μετά τη συνάντηση με τον Παυλόπουλο

Κόντρα Μητσοτάκη – κυβέρνησης μετά τη συνάντηση με τον Παυλόπουλο

«Μόνη λύση οι εκλογές» τόνισε στον Πρόεδρο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – «Ο Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή» απάντησε το Μαξίμου

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε στις δηλώσεις του εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατό.

«Συζητήσαμε εκτενώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επανέλαβα στον κ. Πρόεδρο τους εντονότατους προβληματισμούς μας όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την υπονόμευση των θεσμών. Εξήγησα στον κ. Πρόεδρο γιατί κατά την άποψη της ΝΔ η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή στην οποία έχει περιέλθει είναι εκλογές το συντομότερο δυνατόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο, αφού τον ευχαρίστησε για τον χρόνο που του αφιέρωσε, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα».

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή

«Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της επιδιώκουν ανοιχτά πλέον αποσταθεροποίηση», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζοντας τόσο την πρόταση νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες, όσο και το αίτημα του Κυρ. Μητσοτάκη για εκλογές.

Σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ο κ. Μητσοτάκης ανακαλύπτει “υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών” και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή.

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στην δημοσιότητα μια πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση.

Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και το Χρέος, η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια: το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής.

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή.

Και αυτό, πλέον, δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων».

Σχετικές ειδήσεις