ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα - Παππά για Αρτεμίου και τηλεοπτικές άδειες

Σφοδρή επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα - Παππά για Αρτεμίου και τηλεοπτικές άδειες

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά- Τι απαντά ο ίδιος.

«Είναι προφανές ότι οι κ. Τσίπρας και Παππάς ζαλισμένοι από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις τους με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, δεν θέλουν να καταλάβουν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», απάντησε η ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή τη νομοθετική πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «υπό το βάρος των σημερινών αποκαλύψεων, ο κ. Παππάς λύνει επιτέλους την ένοχη σιωπή του.

Από εκεί που επί μία εβδομάδα δεν απαντούσε στο ερώτημα για το αν συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, σήμερα παραδέχθηκε ότι, όχι μόνο γνωρίζονται, αλλά και ότι τον Αύγουστο του 2013, βρέθηκαν μαζί στη Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «και αυτό για να προετοιμάσουν ενδεχόμενη επίσκεψη του "συντρόφου” Τσίπρα στη Βενεζουέλα, προκειμένου η Ελλάδα να προμηθευτεί προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας!

Ομολόγησε, δηλαδή, ότι έχει πολύχρονη σχέση συνεργασίας με τον κ. Αρτεμίου.

Ο κ. Παππάς οφείλει να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια για την πραγματική σχέση του με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers».

Ερώτηση 46 βουλευτών για τις σχέσεις Τσίπρα – Παππά με Αρτεμίου

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς Νίκο Παππά και Νίκο Παρασκευόπουλο, για τις σχέσεις του Μαξίμου με τον Κύπριο δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου, κατέθεσαν σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, 46 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνουν ότι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο δικηγόρος κ. Αρτεμίου, επισκέφθηκαν μαζί τη Βενεζουέλα και είχαν, στο Καράκας, συναντήσεις με αξιωματούχους της χώρας.

Υπενθυμίζουν ότι ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιριών, ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στα Panama Papers και ότι, στις 10 Οκτωβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.

Επισημαίνουν, ότι η Κυβέρνηση, εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και ρωτούν τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς:

1. Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την Κυβέρνηση; Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά;

2. Ποιο ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου και για ποιο λόγο βρέθηκε εκεί ο συγκεκριμένος δικηγόρος, που εμπλέκεται στα Panama Papers;

3. Ποια άλλα στελέχη, πέραν του κ. Παππά βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2013 στη Βενεζουέλα με τον κ. Αρτεμίου;

4. Υπήρχαν και επιχειρηματίες σε αυτό το ταξίδι όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα και αν ναι, ποιοι;

5. Ποιος ήταν ο λόγος της κοινής επίσκεψής τους στη Βενεζουέλα;

6. Ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου - ειδικευμένος στις offshore - στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και για ποιο λόγο;

Νωρίτερα, απάντηση στο σημερινό (31/10) δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» που τον θέλει να έχει ταξιδέψει στη Βενεζουέλα το 2013 με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real.

Σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο: «Παππάς-Αρτεμίου μαζί στη Βενεζουέλα» και τις ανακοινώσεις που έχει εκδώσει για το θέμα η ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας τόνισε:

«Νομίζω ότι πρόκειται για μία προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει προκύψει τίποτα. Τότε, υπήρχε μία διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφθεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό».

Σχετικές ειδήσεις