ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρτέμης Αρτεμίου: Αυτός είναι ο Κύπριος δικηγόρος που άναψε... φωτιές στο Μαξίμου

Αρτέμης Αρτεμίου: Αυτός είναι ο Κύπριος δικηγόρος που άναψε... φωτιές στο Μαξίμου

Οι δαιδαλώδεις εταιρίες offshore που διαχειρίζεται ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, η εμπλοκή του στα περίφημα Panama Papers και οι επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου πυκνώνουν το μυστήριο γύρω από το είδος της συνεργασίας που έχει ο έμπειρος νομικός σε θέματα διαχείρισης εξωχώριων εταιριών με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Κύπριος δικηγόρος φέρεται να διαχειρίζεται πλήθος υπεράκτιων εταιριών με έδρα τον Παναμά, τις Σεϋχέλλες και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους (British Virgin Islands).

Ο ισχυρισμός του κ. Αρτέμη Αρτεμίου, στη δήλωσή του, ότι μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να κομίσει επενδυτική πρόταση για την ελληνική κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Αντιθέτως, τα περιπλέκει. Επιπλέον, η σιγή ιχθύος που εξακολουθεί να τηρεί η κυβέρνηση αλλά και το είδος των δραστηριοτήτων σε χώρες όπως ο Παναμάς και η Βενεζουέλα του έμπειρου Κύπριου δικηγόρου σε θέματα υπεράκτιων εταιριών προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Στο επίσημο site του γραφείου του διαβάζουμε για την πολύχρονη εμπειρία του σε ζητήματα τραπεζικής, φορολογικών θεμάτων αλλά και ακίνητης περιουσίας (real estate).

Ο Αρτέμης Αρτεμίου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου, όμως, εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού.

Δείτε εδώ το προφίλ του κ. Αρτεμίου στο Facebook. Θα βγάλετε ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιος είναι ο κ. Αρτεμίου του οποίου το όνομα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Σχετικές ειδήσεις