ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ προτείνει τον Αρεοπαγίτη Αθανάσιο Κουτρομάνο για πρόεδρο του ΕΣΡ

Η ΝΔ προτείνει τον Αρεοπαγίτη Αθανάσιο Κουτρομάνο για πρόεδρο του ΕΣΡ

Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

O Aθανάσιος Κουτρομάνος γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το έτος 1948. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα.

Έλαβε απολυτήριο κλασσικού λυκείου της Καρδίτσας κατά το έτος 1966. Έλαβε πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών κατά το έτος 1971. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας έλαβε επιτυχώς μέρος, ως ασκούμενος δικηγόρος, στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Στη συνέχεια υπηρέτησε κατά σειρά:

  • Στο Πρωτοδικείο Πύργου Ηλείας επί τέσσερα έτη ως πρωτοδίκης. Στο Πρωτοδικείο Πειραιώς επί δέκα έτη ως πρωτοδίκης (σε τμήμα εργατικού και ναυτεργατικού δικαίου, σε τμήματα ναυτικού δικαίου, ως ανακριτής επί τέσσερα έτη και ως εισηγητής πτωχεύσεων επί δύο έτη).
  • Στο Πρωτοδικείο Βόλου ως πρόεδρος πρωτοδικών επί τρία έτη. Στο Εφετείο Δωδεκανήσου, επί τρία έτη ως εφέτης.
  • Στο Εφετείο Λαρίσης επί έξι έτη ως εφέτης. Στο Εφετείο Αθηνών (σε τμήμα ενοχικού δικαίου) επί ένα έτος ως εφέτης.
  • Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης επί δύο έτη (σε τμήμα ιδιωτικών διαφορών του δημοσίου και σε ποινικό τμήμα).
  • Στον Άρειο Πάγο υπηρετεί από το έτος 2006 ως αρεοπαγίτης επί πέντε έτη (σε τμήμα ενοχικού, εμπορικού, οικογενειακού δικαίου και αναγκαστικής εκτέλεσης) και ως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου επί τρία έτη στο ως άνω πολιτικό τμήμα.

Επελέγη ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 12η Αυγούστου 2014. Χειρίζεται καλώς την αγγλική και μετρίως τη γερμανική γλώσσα.

Κουμουτσάκος: Πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής ο κ. Κουτρομάνος

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε πως «οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο» και πως αυτό το αδιέξοδο πρέπει να αρθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο κ. Κουτρομάνος είναι «πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

«Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση. Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικές ειδήσεις