ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Deutsche Bank: Αν φύγει η Μέρκελ από καγκελάριος θα έρθουν δύσκολες μέρες για την Ελλάδα

Deutsche Bank: Αν φύγει η Μέρκελ από καγκελάριος θα έρθουν δύσκολες μέρες για την Ελλάδα

Η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι παρά τα όσα της καταλογίζουν, η Άνγκελα Μέρκελ ήταν η πλέον διαλλακτική πολιτικός στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έκθεση της Deutsche Bank η πιθανότητα να μην είναι η Α. Μέρκελ υποψήφια στις εκλογές του 2017 ανέρχεται στο 25%, ωστόσο η καγκελάριος αναμένεται να αποκαλύψει τα σχέδιά της κατά τη συνάντηση ηγεσίας του CDU στις 21 Νοεμβρίου ή στο συνέδριο του κόμματος στις 5-7 Δεκεμβρίου.

Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν ότι το Merkelexit, όπως το χαρακτηρίζουν, θα έχει ως πρώτο αποτέλεσμα τη σκλήρυνση της στάσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα αποκλείσει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ενώ ίσως ασκήσει και ισχυρή πίεση κατά της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ένας δεύτερος χαμένος από την πολιτική απόσυρση της Μέρκελ θα είναι η Βρετανία καθώς οι Ευρωπαίοι θα είναι περισσότερο άκαμπτοι στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η αλήθεια είναι ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι η μόνη πολιτικός με το απαιτούμενο εκτόπισμα για να αντισταθεί στον «ιέρακα» της γερμανικής πολιτικής σκηνής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχετικές ειδήσεις