ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Βουλή: Την παραίτηση Παππά ζήτησε ο Λοβέρδος

Τηλεοπτικές άδειες - Βουλή: Την παραίτηση Παππά ζήτησε ο Λοβέρδος

«Επί 14 μήνες έχετε αναστατώσει τη χώρα. Ας είχατε υποβάλει την παραίτησή σας και ας μην την έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός». Με αυτά τα λόγια και απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής προς τον υπουργό Επικρατείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε σήμερα, Πέμπτη (03/11/2016), από το Νίκο Παππά να παραιτηθεί από τη θέση του.

«Δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε. Η δικαιοσύνη μίλησε, η δημοκρατία νίκησε και το μαύρο δεν πέρασε», είπε ο κ. Λοβέρδος και σχολίασε ότι «το μαύρο που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση στα κανάλια δεν πέρασε ως μέθοδος δημοκρατικής τακτικής».

«Μπήκατε νέος άνθρωπος στην πολιτική, αλλά νομίζατε ότι όλα μπορείτε να τα κάνετε επειδή αυξήθηκε η δύναμη σας. Αν είχατε υποβάλει την παραίτησή σας, δεν θα χρειαζόταν να προσπαθείτε καθημερινά να σώσετε το πολιτικό σας κεφάλαιο. Επί 14 μήνες έχετε αναστατώσει τη χώρα. Ας είχατε υποβάλει την παραίτησή σας και ας μην την έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπάθησε να στήσει τη δική του ενημέρωση.

«Μην λέτε άλλα ψέματα. Σας άκουσα σήμερα να λέτε ότι η διοίκηση του ΕΣΡ ήταν παράτυπη. Έχω μπροστά μου απόφαση του ΣτΕ, το οποίο λέει ότι η παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ δεν παραβιάζει το Σύνταγμα», είπε και πρόσθεσε: «H συναίνεση που είναι εφικτή στη διάσκεψη δεν αφορά τον υπουργό, διότι έχει αυτά τα πεπραγμένα». Ανέφερε ακόμη, ότι αν η κυβέρνηση αντικαταστήσει την λέξη «αναστολή» με την λέξη «κατάργηση» του 2Α, αυτό θα είναι μια πράξη που θα βοηθήσει.

Η Αικατερίνη Μάρκου από το Ποτάμι, ανέφερε ότι «η βύθιση της χώρας στη στασιμότητα βυθίζει και την κυβέρνηση με ταχύτητες φόρμουλας 1». «Μην εκθέσετε και τον πρόεδρο της Βουλής που εγγυήθηκε ότι δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη. Ο κόσμος κατάλαβε ότι είστε ανίκανοι να ολοκληρώσετε έστω και αυτή τη μεταρρύθμιση. Ζητείστε συγνώμη διαφορετικά παραιτηθείτε», είπε η Αικατερίνη Μάρκου.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, από την Ένωση Κεντρώων, κάλεσε την κυβέρνηση να μην διορθώνει τα λάθη της με νέα λάθη. «Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα στηρίξουμε το πρόσωπο που προτείνει η ΝΔ για το ΕΣΡ», είπε και πρόσθεσε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει παρών στην τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α γιατί είναι τροπολογία μπάλωμα. Ζήτησε επίσης συνολική απόσυρση του νόμου 4339/2015.

«Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου δεν είναι θέμα αγοράς, είναι θέμα δημοκρατίας», είπε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Αρβανιτίδης.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» και στις δύο τροπολογίες, από θέση αρχής.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων