ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λαλιώτη- Σπίρτζη: Όλο το παρασκήνιο στο Newsbomb.gr

Συνάντηση Λαλιώτη- Σπίρτζη: Όλο το παρασκήνιο στο Newsbomb.gr

Διαστάσεις αστικού μύθου τείνει να προσλάβει η συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτη, ο οποίος τυγχάνει και στενός –αν και άτυπος- σύμβουλος της προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ταβέρνα της Ακρόπολης την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, παραμονή του ανασχηματισμού.

Δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοέμβρη, αλλά το περασμένο Σάββατο άρχισε να λαμβάνει χαρακτηριστικά θρίλερ, καθώς δημοσίευμα έφερε τους δύο πρώην συντρόφους (ο Χρ. Σπίρτζης πριν προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοποιηθεί ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο χώρο του ΤΕΕ όπου είχε χρηματίσει και πρόεδρος) να συζητούν μέχρι και το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Η οργισμένη διάψευση του ΠΑΣΟΚ στο σχετικό δημοσίευμα και η σαφώς πιο «χαλαρή» διάψευση του Κ. Λαλιώτη μάλλον ενέτειναν παρά καθησύχασαν τα –ταραγμένα, έτσι κι αλλιώς- πνεύματα…

Τι έγινε λοιπόν σε κείνη τη συνάντηση, η οποία όντως πραγματοποιήθηκε; Τι είναι αλήθεια και τι ανακρίβεια, από όσα γράφτηκαν;

Το Newsbomb.gr σας ενημερώνει, μετά από έρευνα που έκανε.

- Ναι, η συνάντηση έγινε στην ταβέρνα που γράφτηκε.

- Όχι, η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη. Τυχαία βρέθηκαν εκεί ο Σπίρτζης κι ο Λαλιώτης, σε ξεχωριστές παρέες.

- Ναι, πράγματι μίλησαν επί μακρόν, αξιοποιώντας την ευκαιρία της τυχαίας συνάντησής τους και την από παλιά φιλική τους σχέση.

- Ναι, η συζήτηση ήταν πολιτική.

- Ναι, συζήτησαν μεταξύ άλλων και για το ενδεχόμενο σύγκλισης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά σε βάθος χρόνου, όχι άμεσα. Άλλωστε ο Κ. Λαλιώτης είναι υπέρ αυτού του σεναρίου, υπό προϋποθέσεις…

- Όχι, δεν συζήτησαν καθόλου (αντίθετα απ’ αυτό που γράφτηκε…) για τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε την επόμενη της συνάντησης.

- Όχι επομένως, η υποβάθμιση των πασοκογενών στη νέα κυβέρνηση δεν σχετίζεται με τη συνάντηση Σπίρτζη-Λαλιώτη.

- Ναι, αντικείμενο της συνάντησης ήταν και η συμπεριφορά του Β. Βενιζέλου, για την οποία σχολίασαν ότι θέλει να «σπρώξει» το ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ….