ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ομπάμα: Το δείπνο και το πολιτικό… μενού στο Προεδρικό Μέγαρο

Επίσκεψη Ομπάμα: Το δείπνο και το πολιτικό… μενού στο Προεδρικό Μέγαρο

Τι θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του γεύματος – Τι είπε στην προσφώνησή του ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επίσκεψη Ομπάμα: Με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Αμερικής και της Ελλάδας ξεκίνησε στο Προεδρικό Μέγαρο το δείπνο που διοργανώνει ο Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμή του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μίλησε με θερμά λόγια για τον Αμερικανό πρόεδρο τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε τον σεβασμό του ανθρώπου, τη δημοκρατία και τον δίδυμο αδερφό της, το κοινωνικό κράτος δικαίου.

«Εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε βαθιά στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και εμπνεόμαστε από τη συνταγματική σας παράδοση», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο Ελληνικός λαός έχει πληρώσει ένα τεράστιο κόστος, για λόγους για τους οποίους δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος. Παρά το κόστος, μένει αταλάντευτος στην ευρωπαϊκή του πορεία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο περιθώριο του δείπνου, στο οποίο θα συμμετέχουν 130 άτομα – Έλληνες και Αμερικανοί – ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά να λάβει μια πιο… χειροπιαστή δήλωση από τον Μπαράκ Ομπάμα για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ήταν ο μόνος που έθεσε ψηλά στην ατζέντα τα εθνικά θέματα, θα ζητήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο τη στήριξή απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, στο Κυπριακό, αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δείπνο θα έχει γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος, τσάι ή καφέ.

Σχετικές ειδήσεις