ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεδίκογλου: Τριπλασιασμός δαπανών για το γραφείο του Μόσιαλου

Κεδίκογλου: Τριπλασιασμός δαπανών για το γραφείο του Μόσιαλου
Ζητά από τον κ. Μόσιαλο να δώσει εξηγήσεις...

Τον τριπλασιασμό των πιστώσεων για το πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου καταγγέλλει ο υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής Ευβοίας σε σχετική ερώτηση που καταθέτει ζητά από τον κ. Μόσιαλο να δώσει εξηγήσεις για τον τριπλασιασμό των δαπανών του πολιτικού του γραφείου υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να δίνει αρνητικά δείγματα σε ζητήματα σεβασμού του δημόσιου χρήματος.

Ο κ. Κεδίκογλου καταγγέλλει ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες το 2010 ήταν 564.400 ευρώ και το 2011 ανήλθαν σε ποσό ύψους 1.455.000 €.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ζητά από τον Υπουργό Επικρατείας να απαντήσει:

Που οφείλεται ο τριπλασιασμός των πιστώσεων για το πολιτικό του γραφείο και πως αναλύονται οι πιστώσεις και οι δαπάνες που αφορούν το συγκεκριμένο κωδικό για τα έτη 2011 και 2010.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

«Όλη η Ελλάδα δοκιμάζεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και οι πολίτες υποβάλλονται σε αλλεπάλληλες θυσίες, όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να δίνει αρνητικά δείγματα σε ζητήματα σεβασμού του δημοσίου χρήματος. Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου για τις αλλαγές στα δημόσια μέσα ενημέρωσης ο Υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε δραστικές περικοπές, απολύσεις, κλεισίματα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και συγχωνεύσεις, προκειμένου να περιοριστούν οι δαπάνες. Ταυτόχρονα όμως τριπλασιάζονται(!) οι δαπάνες του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών (κωδικός 680). Συγκεκριμένα οι δαπάνες αυτές ήταν 564.400€ το 2010 και 1.455.000€ το 2011 .

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Που οφείλεται ο τριπλασιασμός των πιστώσεων για το πολιτικό του γραφείο;
2. Πως αναλύονται οι πιστώσεις και οι δαπάνες που αφορούν το συγκεκριμένο κωδικό για τα έτη 2011 και 2010».