ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρεσιτάλ λαθών στην οικονομία χρεώνει στην κυβέρνηση η ΝΔ

Ρεσιτάλ λαθών στην οικονομία χρεώνει στην κυβέρνηση η ΝΔ
Κατάρριψη όλων των αρνητικών ρεκόρ στην οικονομία και επίδειξη αδεξιότητας...

Κατάρριψη όλων των αρνητικών ρεκόρ στην οικονομία και επίδειξη ερασιτεχνισμού και αδεξιότητας σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας, βλέπει η ΝΔ στην κυβερνητική πολιτική εκτιμώντας πως οι πανηγυρισμοί για τη σύνοδο της 21ης Ιουλίου, που όπως λένε «πομπωδώς και υπερφίαλα», επιδόθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη, έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στην επιδεινούμενη αρνητική πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως επισημαίνουν πως το σύνολο των στόχων που ετέθησαν αναθεωρούνται συνεχώς επί τα χείρω, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

•Την πρόσφατη παραδοχή Βενιζέλου πως η ύφεση θα ξεπεράσει το 5%, παρά τις παλαιότερες διαβεβαιώσεις του για το «πάτο του βαρελιού».
•Τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πρώτο επτάμηνο του έτους, που φανερώνουν ότι τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 6,4%, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 5,6%.
•Τις αυξημένες δαπάνες κατά 7,3% έναντι του περυσινού επταμήνου, με τις πρωτογενείς δαπάνες να αυξάνονται κατά 4,8%, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση μόλις κατά 0,7%.
•Το άλμα της ανεργίας το Μάιο στο 16,6% και την εκτίμηση για νέα εκτόξευση, ακόμη και το 20%, στον ορίζοντα του προσεχούς φθινοπώρου.
•Το αυξημένο έλλειμμα, στους πρώτους επτά μήνες του 2011, κατά 25,1%, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%.

Η «Συγγρού», μιλά μάλιστα για ολοκληρωτικό «ναυάγιο» της οικονομικής πολιτικής που δεν προσφέρει την παραμικρή αχτίδα αισιοδοξίας, με αποκλειστικά κυβερνητική ευθύνη.

Αποδίδει μάλιστα μέρος της ευθύνης στα αλλεπάλληλα ατοπήματα που έχουν μέχρι σήμερα γίνει όπως, τη διμερή συμφωνία με τη Φινλανδία ,το αλαλούμ με το ΦΠΑ σε είδη εστίασης, την παραδοχή εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι τελικά ήταν λάθος η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο σε 1,5 χρόνο καταργήθηκε, ιδρύθηκε και ξανά-καταργήθηκε και την αμαρτωλή ιστορία με τις ΜΚΟ.

«Η εικόνα σύγχυσης και χάους στη λειτουργία της κυβέρνησης της δημιούργησε ευλόγως σοβαρό πρόβλημα στην ανεύρεση αισιόδοξου «αφηγήματος», και, ταυτόχρονα, με το φόβο των επικείμενων, δικαιολογημένων, αντιδράσεων το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ βρίσκεται σε συνεχή ανασχεδιασμό.

Κατά τα φαινόμενα, η κυβέρνηση είχε ‘’ποντάρει’’ στη θερινή ραστώνη και στην προπαγάνδα της εικονικής πραγματικότητας για να καλλιεργήσει εντυπώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά της.

Η διάψευση, όμως, των επιδιώξεών της συνέβη τόσο γρήγορα όσο κρατούν και οι δεσμεύσεις της για τη μη λήψη νέων μέτρων», σημειώνουν στελέχη του πολιτικού σχεδιασμού της παράταξης, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά προς το κυβερνητικό στρατόπεδο.