ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συναίνεση κράτησε μια ημέρα…

Η συναίνεση κράτησε μια ημέρα…
Βούλιαξε ξανά η συναίνεση των 2 μεγάλων κομμάτων. Μετά τη συντεταγμένη στήριξη της «γαλάζιας πολυκατοικίας» στο νομοσχέδιο της Άννας Διαμαντοπούλου...

Βούλιαξε ξανά η συναίνεση των 2 μεγάλων κομμάτων. Μετά τη συντεταγμένη στήριξη της «γαλάζιας πολυκατοικίας» στο νομοσχέδιο της Άννας Διαμαντοπούλου, με την υπερψήφιση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση όχι μόνο από τον ΛΑ.Ο.Σ και τη ΔΗ.ΣΥ. αλλά και από τη ΝΔ -παρά τις αρχικά έντονες αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας- η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει ξανά τους τόνους, με σκοπό να πείσει πως «δεν είναι όλοι ίδιοι», και πως μπορεί μια «αξιόπιστη αντιπολίτευση», να συμφωνεί όταν χρειάζεται και να διαφωνεί ανοιχτά όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο για το καλό του τόπου.

Νέες βολές για τις ΜΚΟ

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξαπέλυσε νέα επίθεση για το θέμα των ΜΚΟ και τη συμμετοχή τους στο κοινοτικό πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» για την πρόσληψη ανέργων.

«Η συμμετοχή αυτή εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για την διαφάνεια της διαδικασίας επιλογής της κάθε ΜΚΟ που συμφωνεί με τον εκάστοτε δημόσιο φορέα, καθώς επίσης για τον τρόπο επιλογής των ανέργων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, χωρίς ουσιαστικό ρόλο του ΑΣΕΠ», σημειώνει με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των ΜΚΟ, που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, βουλευτών, κομματικών στελεχών, παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτευτών ή συγγενών τους.

Υπέβαλε μάλιστα ερώτηση, ζητώντας να πληροφορηθεί από τους υπουργούς της κυβέρνησης:

1. Ποιες ήταν οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν κατά τη περίοδο 1996-2011, και από ποια κοινοτικά και εθνικά προγράμματα;

2. Με ποιο ποσό χρηματοδοτήθηκε κάθε ΜΚΟ και ποια η αξιολόγηση του έργου του κάθε προγράμματος;

3. Ποια είναι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν;

4. Ποιες είναι οι ΜΚΟ που ελέγχονται για την οικονομική διαχείριση των κονδυλίων με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε 195 προγράμματα της ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών κατά την περίοδο 2002-2010.