ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Έπαθα σοκ ακούγοντας το διάγγελμα Τσίπρα

Παπαρήγα: Έπαθα σοκ ακούγοντας το διάγγελμα Τσίπρα

Αιχμηρή κριτική κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό άσκησε η βουλευτής του ΚΚΕ και πρώην ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και με αφορμή τις εξαγγελίες Τσίπρα προς χαμηλοσυνταξιούχους, η κ. Παπαρήγα κατακεραύνωσε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως θέλει να εξαγοράσει συνειδήσεις και κυρίως να καλλιεργήσει μόνιμα μειωμένες απαιτήσεις για το τι σημαίνει δικαιώματα.

«Χθες το βράδυ αισθάνθηκα ένα αληθινό σοκ ακούγοντας και βλέποντας τον πρωθυπουργό να μιλάει για το πλεόνασμα εσόδων που πέτυχε και να κάνει την διανομή. Και μόνο ότι υπάρχει πλεόνασμα εσόδων, επιβεβαιώνει τη σκληρή και βάρβαρη λιτότητα που συνέχισε η κυβέρνηση, ακολουθώντας το έργο των προηγούμενων», ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας ότι με τον τελευταίο νόμο, η κυβέρνηση αφαίρεσε 8,5 δισ. από τις τσέπες των εργαζομένων και επέστρεψε 650 εκατ. ευρώ στην ακραία φτώχεια.

«Όταν μιλάει για συσσίτια και κουπόνια, αυτό δεν είναι αναγνώριση των αναγκών των εργαζομένων», είπε μεταξύ άλλων.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως αυτό που κυριαρχεί στις συζητήσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η σύγκριση για το τι έκανε το ένα κόμμα και τι έκανε το άλλο. «Αυτό επιβεβαιώνει ότι κινείστε στην ίδια γραμμή πλεύσης παρά τις επιμέρους διαφορές που υπάρχουν», σημείωσε. Επίσης, επέκρινε την «ακατάσχετη ηθικολογία» για τις αιτίες της κρίσης, στην οποία καταφεύγουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για να βγάλουν «λάδι» το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.

Σχολιάζοντας τα περί ανάπτυξης εκεί που υπάρχουν τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» της χώρας, εξήγησε πως εννοούν εκεί που συμφέρει εγχώρια και ξένα μονοπώλια να βγάζουν κέρδος. Συμπλήρωσε πως το «γεωστρατηγικό πλεονέκτημα» της Ελλάδας που επικαλούνται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, σημαίνει ότι «η Ελλάδα ήταν, παραμένει μπλεγμένη και ίσως εμπλακεί περισσότερο σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως ο ανταγωνισμός που υπάρχει σήμερα μέσα στη Βουλή, με κύριους πόλους τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας βασικός παράγοντας τροφοδότησης των ακροδεξιών απόψεων. «Οι ακροδεξιές απόψεις δεν είναι γέννημα μόνο της φιλελεύθερης πολιτικής, είναι γέννημα της πολιτικής και των ανταγωνισμών και της ιδεολογίας και πρακτικής του δίδυμου φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Ο Τραμπ ήθελε και τον Ομπάμα του, η Μέρκελ θέλει και τον Γκάμπριελ», ανέφερε.

Καταλήγοντας, τόνισε πως σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι έχει τη δύναμη και να εμποδίσει ορισμένα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά και να επιβάλει το δικό του δρόμο.

Σχετικές ειδήσεις