ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2017 - Δραγασάκης: Οι κοινωνίες έχουν όρια - Τα μέτρα δεν παραβιάζουν τη συμφωνία

Προϋπολογισμός 2017 - Δραγασάκης: Οι κοινωνίες έχουν όρια - Τα μέτρα δεν παραβιάζουν τη συμφωνία

Ειδήσεις - Προϋπολογισμός 2017:Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όπως ήταν αναμενόμενο υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών πολιτικών έναντι των πολιτικών αρχηγών αλλά και των εισηγητών των κομμάτων οι οποίοι σε ένα ακόμη πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης επανέλαβαν την επιχειρηματολογίας τους.

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για «13η σύνταξη» και ΦΠΑ στα νησιά δεν έχουν σχέση με εκλογές. Η κυβέρνηση θέλει συμφωνία με την κοινωνία όρθια, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν παραβιάζουν καμιά συμφωνία, τόνισε από το βήμα της Βουλής επί του προϋπολογισμού ο Γιάννης Δραγασάκης.

Οι κοινωνίες έχουν όρια και όταν παραβιάζονται δημιουργούνται τέρατα και τερατογενέσεις τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Τα μέτρα είναι συστατικό μέρος της πολιτικής μας και του σχεδίου μας. Κρίσιμος σταθμός στην πορεία του προγράμματος είναι η φάση που διανύουμε. Το σχέδιο προχωρά προς την τελική φάση παρά την καταστροφολογία της ΝΔ και ακυρώνει κάθε φιλολογία για τέταρτο μνημόνιο υπογράμμισε. Οποιες καθυστερήσεις υπάρχουν δεν οφείλονται σε εμπόδια που βάζουμε εμείς, οφείλονται σε αποκλίσεις ορισμένων από τους δανειστών

Οσον αφορά το ΔΝΤ είπε ότι το παράδοξο είναι ότι το Ταμείο ζητά μέτρα από την Ελλάδα επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα δεν συζητά μέτρα έξω από τη συμφωνία και την εντολή που έχει δώσει ο ελληνικός λαός.

Το Ταμείο ζητά περισσότερη ελάφρυνση χρέους. Όταν όμως αυτή η απαίτηση δεν πραγματοποιείται έρχεται σε αυτό που λέει ότι δεν θέλει, δηλαδή νέα λιτότητα, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Aπευθυνόμενος στην πτέρυγα της Χρυσής Αυγής αφού είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου είπε πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε αυτή την χώρα έγιναν στο όνομα της πατρίδας και τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του έθνους έγιναν στο όνομα του έθνους.

«Πρέπει να πούμε και να θυμίσουμε στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα ενάντια σε αυτή την πατρίδα και τη χώρα έγιναν στο όνομα της πατρίδας», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης λίγο μετά την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Η αναφορά του κ. Δραγασάκη που έγινε αποδεκτή με χειροκροτήματα από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συνεχίστηκε με την επισήμανση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι «ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα ενάντια στο ελληνικό έθνος έγιναν στο όνομα του ελληνικού έθνους. Και η προδοσία της Κύπρου ακόμα, έγινε στο όνομα της πατρίδας».

«Εκπροσωπείτε λοιπόν την πατριδοκαπηλία. Αυτή είναι η ιδεολογία σας, που είναι από τις πιο τυχοδιωκτικές ιδεολογίες που υπήρξαν στη χώρα μας. Όπως το γερμανικό έθνος καταστράφηκε από το γερμανικό φασισμό, όπως το ιταλικό έθνος επλήγη από τον ιταλικό φασισμό, έτσι και η χώρα αυτή κινδυνεύει, όχι από την αριστερά, αλλά από τους πατριδοκάπηλους, όπως είστε εσείς», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις