ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2017 – Τσίπρας: Εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019

Προϋπολογισμός 2017 – Τσίπρας: Εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019

«Δίνουμε αντί να κόβουμε» είπε στην ομιλία του, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας μάλιστα«αντί για τον κόφτη ενεργοποιήθηκε ο δότης».

«Δεν μοιράζουμε πλεόνασμα αλλά απόδοση εσόδων που προέκυψαν από την πάταξη της φοροδιαφυγής» τόνισε.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τον ρώτησε αν δεν φοβάται ότι «θα γίνει γραφικός» ζητώντας διαρκώς εκλογές.

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι θα γίνουν ευρωεκλογές το καλοκαίρι του 2019 και εθνικές το φθινόπωρο του 2019.

Μάλιστα είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι προφητεύει «ως Νοστράδαμος» συνεχώς εκλογές.

«Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι ο λαός μάς ανέθεσε με πλατειά εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, στην οποία εσείς την οδηγήσατε, μας έδωσε εντολή τετραετίας την οποία θα εξαντλήσουμε έως την τελευταία μέρα» είπε, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Αναρωτιέμαι πόσο θα επιμένετε σε μια παρωχημένη καταστροφολογία», είπε επίσης ο κ.Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί μέτρα και δεν θα δεχτεί ανατροπές στα εργασιακά που τη θέτουν εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου.

«Δε μπορεί να γίνει δεκτό στην Ελλάδα κάτι που θα είναι εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου», συμπλήρωσε.

«Να μας πει ξεκάθαρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν θέλει να μείνει ή να φύγει» είπε επίσης στο σημείο αυτό.
Κάλεσε δε τη ΝΔ να πάρει θέση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ρωτώντας αν θέλει να πάρει θέση για το θέμα.

Αναφερόμενος στις παροχές που εξήγγειλε στο διάγγελμά του την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, σημείωσε: «Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες».

«Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κρατήσαμε σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση».

Τι είπε για την ανεργία

«Επί των ημερών της δικής μας διακυβέρνησης η ανεργία έχει πέσει από το 27% στο 23%, αλλά δεν εφησυχάζουμε», τόνισε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε την ανάκτηση της εργασίας και την αποτροπή του καταστροφικού φαινομένου της διαρροής εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό ως τον μεγαλύτερο εθνικό στόχο.

Σημείωσε πως από το 2015 έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας και επεσήμανε πως «καταφέραμε να διπλασιάσουμε το ποσό για την έρευνα και την καινοτομία, να συγκεντρώσουμε πόρους στο 1% ΑΕΠ»

Σχετικές ειδήσεις