ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαλλος ο Παπαδημητρίου με τον Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του

Έξαλλος ο Παπαδημητρίου με τον Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του

Ειδήσεις | Δημήτρης Παπαδημητρίου: Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, από τις δηλώσεις του Πολ Τόμσεν από πλευράς ΔΝΤ, ότι το Ταμείο δεν είναι αυτό που θέλει τη λιτότητα στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα επιχειρήματα Τόμσεν, ότι ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακό εμπόδιο, επειδή δεν αντιμετωπίζει δύο δομικά προβλήματα, όπως οι φοροαπαλλαγές και οι «γενναιόδωρες» συντάξεις, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προφανώς και δεν συμφωνούμε σε αυτά που λέει ο κ. Τόμσεν. O κ. Τόμσεν και το ΔΝΤ έχουν πει πάρα πολλά. Το μόνο πρόβλημα που έχουν κατά την δική μου άποψη είναι ότι το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του. Όταν λέει ότι χρειαζόμαστε 1,5% πλεόνασμα κι όχι 3,5% % δεν επιμένει σ’ αυτό. Αλλάζει γνώμη. Οπότε γιατί να πάρω σοβαρά αυτό που λέει ο κ. Τόμσεν ότι οι συντάξεις είναι γενναιόδωρες;».

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σημείωσε: «Οι απαντήσεις είναι δεδομένες. Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει ένα πλαίσιο με τους Ευρωπαίους. Συνεχίζουμε να συζητάμε. Αυτό το πλαίσιο έχει ως βάση το 2018 που έχει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Η θέση της κυβέρνησης είναι απόλυτα σαφής. Δεν πρόκειται να νομοθετήσει κανένα επιπρόσθετο μέτρο. Άρα από εκεί και πέρα είναι θέμα του νέο κύκλου των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει ένα πλαίσιο».

Διαβάστε περισσότερα για τον Πολ Τόμσεν

Δείτε εδώ περισσότερες ειδήσεις σχετικά με το ΔΝΤ

Σχετικές ειδήσεις