ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Βουλή: Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Ειδήσεις | πόθεν έσχες: Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα, Τετάρτη (28/12/2016) η δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για την τελευταία διετία.

Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στις 12:30, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, σε μορφή CD και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συγκεκριμένες δηλώσεις «πόθεν έσχες» έγινε πλήρης καταγραφή όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις).

Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υποχρέων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών σε συνδυασμό και με τις δαπάνες διαβίωσής τους.

Την ίδια στιγμή, πρόβλημα έχει προκύψει με τον πρώην βουλευτή, Ευστάθιο Μπούκουρα, καθώς δεν υπέβαλε τις απαιτούμενες δηλώσεις. Όπως ανακοίνωσε σχετικά η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έχει ήδη διαβιβαστεί ο φάκελος του κ. Μπούκουρα στην Εισαγγελία Εφετών.

Εξάλλου, στη Δικαιοσύνη διαβιβάστηκε και ο φάκελος του Γεωργίου Καρατζαφέρη, για το αδίκημα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το πόθεν έσχες των βουλευτών