ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή ανακοίνωση Μαξίμου κατά Κικίλια: Είναι διπλά ψεύτης αναξιόπιστος και συκοφάντης

Σκληρή ανακοίνωση Μαξίμου κατά Κικίλια: Είναι διπλά ψεύτης αναξιόπιστος και συκοφάντης

Επαναλαμβανόμενα ψέματα καταλογίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στη ΝΔ και τον εκπρόσωπό της Βασίλη Κικίλια.

Αφορμή αυτή τη φορά δήλωση του Βασίλη Κικίλια περί δήθεν παραδοχής του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μετά το 2018 και ότι συζητάει νέο 4ο μνημόνιο, αλλά και η εκ νέου αναφορά του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρά τη σχετική κατηγορηματική διάψευση χτες εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών.

Προς επίρρωσιν αυτών, το Γραφείο Τύπου παραθέτει αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα από τη χτεσινή συνέντευξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου το οποίο επικαλείται ο κ. Κικίλιας, ενώ σχολιάζει για τον ίδιο με μπασκετικούς όρους: «Σήμερα έκανε τριπλ ντάμπλ. Είναι διπλά ψεύτης, αναξιόπιστος και συκοφάντης».

Αναλυτικά, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει: «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, όπως λέει ο λαός μας. Η ΝΔ από την αρχή του έτους δικαιώνει την παροιμία Δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση που να μη λέει ψέματα!. Σήμερα ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 δήθεν παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μετά το 2018 και ότι ομολόγησε (sic) ότι συζητάει νέο 4ο μνημόνιο. Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κικίλιας επανέρχεται στον κ. Τσακαλώτο, λέγοντας ξανά ψέματα. Φαίνεται να μην τον ενδιαφέρει ότι με χθεσινή ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ τον έχει διαψεύσει κατηγορηματικά».

Κατόπιν αυτών, αναφέρει ότι «επειδή ο κ. Κικίλιας δείχνει να μην καταλαβαίνει από πολιτική, θα του το πούμε με όρους μπάσκετ. Σήμερα έκανε τριπλ ντάμπλ. Είναι διπλά ψεύτης, αναξιόπιστος και συκοφάντης».

Εν είδει υστερόγραφου, παραθέτει το ακριβές απόσπασμα της συνέντευξης του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5" στο οποίο αναφέρεται ο κ. Κικίλιας, με τη συμπλήρωση ότι «αν ενδιαφέρεται για ολόκληρη τη συνέντευξη, κυκλοφορεί και σε ηχητικό».

Αναλυτικά το ακριβές απόσπασμα των λεγόμενων του κ. Τζανακόπουλου:

«Το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018 και σε αυτό δεν χωρά καμία απολύτως αμφισβήτηση. Ξέρετε, ότι το βασικό θέμα που έχει προκύψει αυτή τη στιγμή, αφορά το αν και κατά πόσο θα μπορέσουμε το 2019, με τα σημερινά ισχύοντα -και σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε- να έχουμε μια πρόθεση που θα επιτρέπει να θεωρήσουμε ότι το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα είναι εφικτό χωρίς νέα μέτρα.

Με δεδομένη βεβαίως και την άρνηση της Γερμανίας αυτή τη στιγμή, να συζητήσει για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αυτή η συζήτηση, ακόμη, οφείλω να σας πω ότι δεν έχει κλείσει. Δηλαδή, δεν έχουμε ακόμη καταλήξει το δημοσιονομικό μονοπάτι το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος, έτσι ώστε το χρέος της να θεωρηθεί βιώσιμο και από τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό πρόγραμμα και φυσικά κυρίως από την ΕΚΤ.

Μέχρι να συμφωνηθούν λοιπόν τα πάντα, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί. Ακόμη η συζήτηση είναι ανοιχτή. Η συζήτηση συνεχίζεται, έτσι ώστε να δούμε αφενός ποια θα είναι τα μεσοπρόσθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος και στη συνέχεια, στη βάση αυτών των μεσοπρόθεσμων μέτρων, να συμφωνήσουμε και για το δημοσιονομικό μονοπάτι μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή, για τα πρωτογενή πλεονάσματα».