ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μαρκόπουλος: Δεν κατάλαβα γιατί ο κ. Βενιζέλος έδωσε συνέντευξη...

Κ. Μαρκόπουλος: Δεν κατάλαβα γιατί ο κ. Βενιζέλος έδωσε συνέντευξη...
«Το ότι δεν υπήρχε ή υπήρχε εμπλοκή θα μπορούσε να ήταν μια ολίγων γραμμών ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου...

« Το ότι δεν υπήρχε ή υπήρχε εμπλοκή θα μπορούσε να ήταν μια ολίγων γραμμών ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου, όπως ολίγες γραμμές χρειάστηκε για να υποχρεώσει σε παραίτηση την κα. Μπαλαφούσια από το γραφείο προϋπολογισμού της βουλής», σημείωσε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 97,2 ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, προσθέτοντας πως «πολιτικά», δεν έβγαλε κανένα νέο από τη σημερινή συνέντευξη τύπου και ζητώντας εκ νέου εκλογές για να βγει ο τόπος από το οικονομικό αδιέξοδο.

Εκλιπαρεί για συναίνεση ο Βενιζέλος

«Το μόνο το οποίο κατάλαβα είναι ότι ο κ. Βενιζέλος εκλιπαρεί πλέον για συναίνεση κοινωνική, και για συναίνεση πολιτική. Όμως αυτό το πράγμα, όταν έχει προδιαγραφεί η πορεία των οικονομικών συμφωνιών, καταλαβαίνετε το να το ζητά μια κυβέρνηση δια στόματος κ. Βενιζέλου εκ των υστέρων, δείχνει είτε αδυναμία κατάκτησης στόχων που είναι προφανές αυτό το πράγμα, είτε δείχνει αν το θέλετε αδυναμία στη διαδικασία της όποιας επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα. Και τα δυο πάντως δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στον εαυτό της. Και αυτό είναι επικίνδυνο για την πατρίδα», σημειώνει το γαλάζιο στέλεχος.

Σχετικά με τον αν υπήρξε εμπλοκή με την τρόικα, σημείωσε πως το γνωρίζει, αλλά ότι αυτό που υπάρχει σίγουρα είναι «εμπλοκή με τους αριθμούς» που είναι φανερή εδώ και μήνες και την οποία η ΝΔ και ο Αντώνης ο Σαμαράς το λένε αλλά «εις ώτα μη ακοόντων».

«Η πραγματικότητα είναι επίσης για τον κ. Βενιζέλο ότι οι αριθμοί και η αστοχία των αριθμών δεν αντιμετωπίζεται ποτέ με βερμπαλισμό. Πολλά λόγια παχιά λόγια αλλά ουσία τίποτα. Και πιστεύω επίσης ότι αυτό το μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο και κοινωνικό αδιέξοδο που διαμορφώνεται στον τόπο θα λυθεί μόνο με εκλογές», κατέληξε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.