ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου: Ο λαός εξακολουθεί να μας έχει εμπιστοσύνη παρά τα όσα έχουν γίνει

Φωτίου: Ο λαός εξακολουθεί να μας έχει εμπιστοσύνη παρά τα όσα έχουν γίνει

«O κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί, ούτε νέα μέτρα θα ληφθούν» δήλωσε την Τετάρτη (25/1) η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η ίδια, αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, απέδωσε την καθυστέρηση που υπάρχει σε διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών.

Η Θεανώ Φωτίου στη συνέχεια υπογράμμισε πως «ο λαός εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση» και υποστήριξε ό,τι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Είμαστε δύο χρόνια στην κυβέρνηση, παρά τις προβλέψεις και τις Κασσάνδρες ότι θα πέσουμε σε τρεις μήνες, και χωρίς να έχουμε μαζί μας ούτε τα συνδικάτα, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν δίνουμε τις μάχες για να επιτρέψουμε στο παλαιό κατεστημένο να επιστρέψει, επειδή άλλαξε προβιά», πρόσθεσε.

Η αναπληρώτρια υπουργός, υποστήριξε στη συνέχεια πως έχει μειωθεί η ανεργία από 27% σε 22%, διευκρινίζοντας ότι, παρά τη μείωση, δεν πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση είναι εναντίον των ελαστικών μορφών απασχόλησης, υπογραμμίζοντας πως η υπουργός Εργασίας δίνει τη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες εξασφαλίζουν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Η Θεανώ Φωτίου είπε πως το πλαίσιο για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης περιλαμβάνει το επιδοματικό, τις υπηρεσίες και την προσπάθεια, το 10% των ανέργων δικαιούχων του να βρουν δουλειά μέσα σε ένα έτος.

Επίσης, σημείωσε πως τα σχολικά γεύματα επεκτείνονται σε 72.000, μετά το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα στο Πέραμα.