ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: «Ο Γ. Α. Μαγκάκης υπήρξε αγωνιστής της δημοκρατίας»

Γ. Παπανδρέου: «Ο Γ. Α. Μαγκάκης υπήρξε αγωνιστής της δημοκρατίας»
Τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος Γεωργίου Αλεξάνδρου Μαγκάκη...

Τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος Γεωργίου Αλεξάνδρου Μαγκάκη, εκφράζει με μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης υπήρξε ένας λαμπρός υπηρέτης της νομικής επιστήμης, αλλά και ένας παθιασμένος αγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Υποστήριξε με όλες του τις δυνάμεις τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα και από την πανεπιστημιακή έδρα και σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα.

Στην διάρκεια της κατοχής συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση.

Την περίοδο του Ανένδοτου Αγώνα υπερασπίστηκε πολιτικά διωκόμενους αγωνιστές.

Αργότερα, δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί δημόσια με την χούντα των συνταγματαρχών και να διδάξει την ανάγκη της αντίστασης στους φοιτητές του, γεγονός που τον οδήγησε στην βίαιη απομάκρυνσή του από τη θέση του στο Πανεπιστήμιο και στην σύλληψη και φυλάκισή του.

Οι παραδόσεις του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επικράτηση της δικτατορίας, θα παραμένουν πάντα φωτεινό παράδειγμα για όλους όσοι έχουν συνδέσει τη ζωή τους με την διδασκαλία της νομικής επιστήμης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αλλά και στην περίοδο μετά την Μεταπολίτευση συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις για την εμπέδωση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, και ως βουλευτής και μέλος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης υπήρξε ένας ενεργός πολίτης, που πορεύτηκε σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα με παρρησία, θάρρος, ήθος.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».