ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Επίκαιρη ερώτηση για την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, με το επιχείρημα πως η κατάργησή της οδήγησε σε «έξαρση της εγκληματικότητας», κατέθεσαν δέκα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Μετά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την εγκληματικότητα, οι βουλευτές θέτουν ζήτημα για την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, επισημαίνοντας πως συγκροτήθηκε το 2009 ως απάντηση της ΕΛΑΣ στην έξαρση μιας σειράς καταδρομικών επιθέσεων από κουκουλοφόρους σε τράπεζες, καταστήματα και αστυνομικά τμήματα.

Λένε μάλιστα, πως στη συνείδηση των πολιτών η δραστηριότητά της καταγράφηκε ως ιδιαιτέρως αποτελεσματική, ενώ η επιτυχία της ήταν τέτοια, που συγκέντρωσε τη μήνη όλων όσων ήθελαν να καταστρέφουν χωρίς φόβο.

Κι αντί η ομάδα ΔΕΛΤΑ να ενισχυθεί, καταργήθηκε - σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές - με αποτέλεσμα την δραματική έξαρση των επεισοδίων, με δεκάδες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και γραφεία πολιτικών κομμάτων, με τελευταία αυτή εναντίον των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ: καταδρομικές επιδρομές σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, εφόδους περιθωριακών ομάδων σε διάφορες εγκαταστάσεις και οχήματα μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι και ένοπλη διαδήλωση στους δρόμους των Εξαρχείων.

Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές καλούν τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να λάβει υπόψη του τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ ευνόησε την έξαρση της εγκληματικότητας και να την ανασυστήσει.

Στην περίπτωση άρνησης του κ. Τόσκα, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν εάν υπάρχει σχέδιο αναχαίτισης της δράσης των ανεξέλεγκτων ομάδων που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία, και κυρίως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα επικυρωτικά μηχανήματα.

Σχετικές ειδήσεις