ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μαζεύει ο Μανιός για το τροχαίο στη Θήβα: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου

Τα μαζεύει ο Μανιός για το τροχαίο στη Θήβα: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου

Μετά τη γκάφα μεγατόνων περί... ταξικότητας στο φρικτό τροχαίο στην Αθηνών Λαμίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώθηκαν σκόπιμα οι δηλώσεις του.

Την ώρα λοιπόν που ο πόνος στις οικογένειες των θυμάτων είναι αβάσταχτος και ανυπόφορος, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σπεύδουν να καταδικάσουν τον 24χρονο οδηγό της μοιραίας Πόρσε όχι γιατί έτρεχε, αλλά γιατί ήταν πλούσιος, κάνοντας λόγο για «ταξικό δυστύχημα»!

«Είπα ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που αθετώ τον λόγο μου που έχω πει να μην ξαναμιλήσω σε ορισμένα κανάλια. Κάποια στιγμή με πήρε μια κυρία χθες το μεσημέρι και της είπα δεν μιλάω πριν τελειώσει η αξιολόγηση. Για το ατύχημα, αφού επέμενε και ζήτησε να της πω αν είναι ταξικό της είπα μεταξύ των άλλων, τα οποία δεν λένε, ότι εάν το αυτοκίνητο το είχε κλέψει ένας νεαρός πάμπτωχος και γινόταν το ίδιο ατύχημα θα ήταν υπεύθυνη η εργατική τάξη; Τώρα είναι υπεύθυνη η αστική τάξη; Είναι οι πλούσιοι υπεύθυνοι; Αυτό είναι ένα ατύχημα. Και της εξήγησα και το είπα επανηλειμμένως και δεν το παρουσίασε, ότι πρώτα και κύρια πρέπει να σεβαστούμε την ελληνική παράδοση που σέβεται τη μνήμη των νεκρών. Είναι το παιδί νεκρό. Πάνω σε αυτό απαιτείται σεβασμός στο νεκρό. Αν έφταιγε ή δεν έφταιγε θα το αποφασίσουν τα δικαστήρια. Αν θέλετε να πείτε ότι οι πλούσιοι αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα και τρέχουν αυτό είναι άσχετο με το ατύχημα. Ότι υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν δυνατότητα να τρέχουν 3 και 4 φορές πάνω από το ανώτατο όριο της επιτρεπόμενης ταχύτητας αυτό είναι ταξικό ζήτημα γιατί φτιάχνουν πανάκριβα αυτοκίνητα για να τα πουλάνε στους πλούσιους. Η αγορά του αυτοκινήτου ευθύνεται για μεγάλη μερίδα των ατυχημάτων. Το ατύχημα από μόνο του δεν έχει καμία ταξικότητα. Δεν θα ξαναμιλήσω. Γηράσκω αει διδασκόμενος. Με ειδοποίησε και η Μερόπη Τζούφη ότι παραποιήθηκε και η δική της δήλωση. Είχαν έναν στόχο: Να πουν ότι ο Γεωργιάδης είπε αυτό και ο Μανιός εκείνο. Έλεος», δήλωσε ο κ. Μανιός.

Χθες ο κ. Μανιός είχε δηλώσει:

«Εμπεριέχει το ταξικό στοιχείο. Τι να πω, επειδή ήταν παιδί πλουσίου είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου, δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Μανιός και συνέχισε: «Ότι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σ' έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο ότι "δεν βαριέσαι, όλα είναι δικά μου"».

Σχετικές ειδήσεις