ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα προκαταρκτική εξέταση για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Νέα προκαταρκτική εξέταση για το «Ερρίκος Ντυνάν»

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε στη Βουλή, ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, βάσει της κατάθεσης του προφυλακισμένου πρώην προέδρου του Σωματείου, Ανδρέα Μαρτίνη.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Νικολόπουλου. «Ο κ. Μαρτίνης στην ένορκη κατάθεση που έδωσε, από τον Κορυδαλλό, κάνει φοβερές καταγγελίες κατά πρώην υπουργών, μιλά για απόρρητο μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ του "Ντυνάν" και τράπεζας και εμείς δεν μπορεί να σφυρίζουμε αδιάφορα. Πρέπει να δούμε ποια πεθερά υπουργού ήταν αργόμισθη, πώς το "Ερρίκος Ντυνάν" περιήλθε στα χέρα μιας τράπεζας» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

«Για την καταγγελία – κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Εάν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε: «Όλα τα στοιχεία στα οποία αναφέρεται ο κ. Νικολόπουλος -που θα πρέπει να πω ότι συμφωνώ για όλα αυτά που λέει- αν συμβαίνουν, υπάρχουν αρμόδια όργανα τα οποία πρέπει να κινηθούν. Δεν είναι θέμα κανενός υπουργού να κινήσει ποινική δίωξη. Η ποινική δίωξη δεν ασκείται από την κυβέρνηση αλλά από τους εισαγγελείς» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις