ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Καραμανλή κατά κυβέρνησης για την εθνική οδό Πατρών – Πύργου

Πυρά Καραμανλή κατά κυβέρνησης για την εθνική οδό Πατρών – Πύργου

«Έχουν καταδικάσει το έργο σε αποτυχία»

Την καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου Πάτρας – Πύργος με τις αποκαλύψεις για την μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδας για την δανειοδότηση της εταιρείας Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής συνδέει ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ.

«Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση χειρίζεται το οδικό έργο Πάτρα - Πύργος, το έχει καταδικάσει – δυστυχώς – σε αποτυχία» εξηγώντας « Κατάτμηση του έργου σε 8 κομμάτια, συνεχείς καθυστερήσεις στις προκηρύξεις των δημοπρατήσεων, πλήρης απουσία χρηματοδότησης και αβεβαιότητα για το πότε θα γίνει η τελική συμβασιοποίηση του έργου», ανέφερε στη Βουλή ο κ. Κώστας Καραμανλής.

«Την ίδια στιγμή, δημιουργούνται νέα δεδομένα με την αποκάλυψη της μηνυτήριας αναφοράς της Τράπεζα της Ελλάδος κατά της Τράπεζας Αττικής, για τον τρόπο δανειοδότησης της μειοδότριας εταιρείας των 4 πρώτων εργολαβιών του Πάτρα – Πύργος» επισημαίνει και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει:

«Πότε προγραμματίζει να ολοκληρώσει τις δημοπρατήσεις του έργου Πάτρα - Πύργος;

Με ποιο τρόπο σκοπεύει να το χρηματοδοτήσει;

Σχετίζεται η καθυστέρηση προκήρυξης των υπολειπόμενων 4 δημοπρατήσεων με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την δανειοδότηση της μειοδότριας εταιρείας από την Τράπεζα Αττικής;».

Σχετικές ειδήσεις