ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η ΝΔ ζητάει άμεσα πολιτική αλλαγή και εκλογές

Κικίλιας: Η ΝΔ ζητάει άμεσα πολιτική αλλαγή και εκλογές

Περιοδεία στο νομό Λάρισας πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο (11-12/03/2017) ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, η οποία, όπως ανέφερε ο ίδιος, εντάσσεται στην προσπάθεια να γίνει «το άνοιγμα στη κοινωνία και να προβληθούν οι προτάσεις και οι θέσεις της ΝΔ».

Ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Κυριακής (12/03) επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία ζητάει άμεσα πολιτική αλλαγή και εκλογές, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε σχέση με την αξιολόγηση. Παράλληλα, επιτέθηκε στα κυβερνητικά στελέχη, λέγοντας πως βρίσκονται στην εξουσία «κοιτώντας μόνο το προσωπικό συμφέρον».

«Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Είναι νωπές οι μνήμες από την διαπραγμάτευση της πρώτης αξιολόγησης που έκλεισε με το υπερταμείο, με κόφτη, με περικοπές μισθών, συντάξεων και δημιούργησε τεράστια ζημιά στην πραγματική οικονομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει, τονίζοντας πως πρέπει να έρθει μια κυβέρνηση που «θα προχωρήσει άμεσα σε μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών του κράτους και η οποία θα πραγματοποιήσει ειδικές παρεμβάσεις για την προσέλκυση επενδυτών για να υπάρξουν δουλειές».

O κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε επίσης πως εφόσον στην κυβέρνηση έρθει η Νέα Δημοκρατία απολύσεις στο Δημόσιο δεν πρόκειται να υπάρξουν, όμως τόνισε πως θα υπάρξει κινητικότητα και κάλυψη κενών θέσεων.

«Απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να γίνουν. Τέλος! Κινητικότητα θα υπάρξει έτσι ώστε σε κενές θέσεις σε τομείς του δημοσίου που πονάνε να υπάρξει ο κατάλληλος δημόσιος υπάλληλος στην κατάλληλη θέση» είπε για να συμπληρώσει βέβαια πως «δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να μονιμοποιούνται παρανόμως οι κομματικοί εγκάθετοι».

Απαντήσεις σε σχέση με την εμπορική και οικονομική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Καναδά για το φλέγον ζήτημα της φέτας, αλλά και τις αντιδράσεις των κτηνοτρόφων έδωσε επίσης ο βουλευτής της Ν.Δ, λέγοντας πως είναι εύλογο οι άνθρωποι που δουλεύουν στον πρωτογενή τομέα να θέλουν να πουν την άποψή τους.

«Θέλω καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως η συμφωνία αυτή φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του κ. Σταθάκη, του κ. Κατρούγκαλου όπου υποκριτικά οι βουλευτές δεν ψήφισαν. Η συμφωνία έχει θετικά έχει και αρνητικά, είναι ζωντανή διαδικασία που χρήζει βελτίωσης» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, ενώ εκτίμησε πως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να φέρουν τη συμφωνία στη βουλή.

Σχετικές ειδήσεις