Νίκος Νικολόπουλος: Η Βουλή να «αγκαλιάσει» και να γιορτάσει με τα παιδιά του αυτισμού

Newsbomb

Νίκος Νικολόπουλος: Η Βουλή να «αγκαλιάσει» και να γιορτάσει με τα παιδιά του αυτισμού

Την ανάγκη η Βουλή να «αγκαλιάσει» τα παιδιά του αυτισμού τόνισε σήμερα, Κυριακή (12/03/2017) ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αμέσως μετά τις εργασίες της 3ης Πανελλήνιας Ημερίδας για τον Αυτισμό, με δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ τονίζει:

«Συμμετείχα ως γονιός παιδιού με αυτισμό. Προσπαθώ από τότε, που μας έφυγε η Νίκη μας, να μην αποστασιοποιηθώ και να μην πάψω να νιώθω όσα βίωνα, όσα όταν ο άγγελος μας ήταν στο σπίτι.

Έτσι λοιπόν με την ιδιότητα του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και του μέλους της Βουλής των Ελλήνων, απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου με αφορμή τον εορτασμό Ημέρας Αυτισμού στις 2 Απριλίου και του ζητώ, επειδή η κοινωνία μας δεν είναι αποτελεσματικά επαρκώς ενημερωμένη, ώστε να αντιμετωπίσει τα άτομα αυτά, να ευαισθητοποιήσουμε το πλήθος και όλοι μετά να γνωρίζουν κάτι σημαντικό και χρήσιμο για τον αυτισμό:

Ολόκληρος ο μήνας Απρίλιος να είναι ο μήνας της ενημέρωσης, δράσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών, των αρχών και φορέων για τον αυτισμό.

Η Βουλή των Ελλήνων, το σύμβολο της Δημοκρατίας πιστεύω δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει σε αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια.

Για τούτο προτείνω να εξετάσετε κάθε δυνατότητα. Τέλος σας προτείνω την συγκεκριμένη ημέρα να φωτιστεί και το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Άλλωστε τόσο στην Ελλάδα (δημοτικά κτίρια, όπως και το Δημαρχιακό Μέγαρο) όσο και σε όλον τον κόσμο ενημερωτικά αναφέρω ότι ο Πύργος του Άιφελ, ο Λευκός Οίκος, οι καταρράκτες του Νιαγάρα, η γέφυρα και η όπερα του Σίδνεϋ, ο Παρθενώνας καθώς και πλήθος μνημείων και συμβολικών Δημόσιων κτιρίων θα φωτιστούν μπλε την ημέρα του αυτισμού 2 (1-2) Απριλίου».

«Ένα στα εξήντα παιδιά που γεννώνται βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού» είπε ο Πρόεδρος της ΕΨΥΕΠΕΑ γιατρός Θωμάς Γκορίλας, ενώ η αντιπρόεδρος Αναστασία Μανωλοπούλου υπογράμμισε πως: «Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο, όπου ο καθένας μας μπορεί να έρθει σε επαφή με κάποιον στο ιδιαίτερα ευρύ και δυστυχώς ανεξερεύνητο φάσμα του αυτισμού.
Μία ιδιαίτερα πετυχημένη ημερίδα διοργάνωσε το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο και Ινστιτούτο Ιρλεν Ελλάδας, στην κατάμεστη από εκατοντάδες νέες και νέους επιστήμονες που προσέτρεξαν να πληροφορηθούν άγνωστα στοιχεία, καθώς και γονείς, αίθουσα «Αγορά Αργύρη».

«Ο αυτισμός, καθώς τα χρόνια περνούν, έχει αποδεδειγμένα χαρακτηριστεί σαν θείο δώρο και μάλιστα πολύτιμο ανάμεσα στο σύνολο. Η έλλειψη γνώσης, όμως, ιδιαιτέρως σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο τόσο στο ίδιο το άτομο όσο και σε ολόκληρο τον κοινωνικό του περίγυρο, προκαλώντας ανεπούλωτες πληγές» ανέφερε ο κεντρικός εισηγητής και διευθυντής του Κέντρου Ευάγγελος Σπ. Μποχατζιάρ.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved