ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «γυρίζει» τώρα η κυβέρνηση: Θα φέρουμε ισοπολιτεία στη φορολογική μεταχείριση των βουλευτών

Τα «γυρίζει» τώρα η κυβέρνηση: Θα φέρουμε ισοπολιτεία στη φορολογική μεταχείριση των βουλευτών

Ειδήσεις | Νίκος Ξυδάκης: Μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση για τα σκανδαλώδη φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν οι Έλληνες βουλευτές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, προσπάθησε τη Δευτέρα (13/03/2017) να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα λάβει πρωτοβουλία για ίση φορολογική μεταχείριση.

«Η βούληση η δικιά μας - εμού και άλλων συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ - είναι να υπάρξει ισοπολιτεία στη φορολογική μεταχείριση των βουλευτών», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σημείωσε δε, πως η κυβέρνηση έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες για την περιστολή των βουλευτικών προνομίων.
Σε σχετική ερώτηση, ότι μια πολύτεκνη οικογένεια δυσκολεύεται την ώρα που οι βουλευτές απολαμβάνουν προνόμια, ο κ. Ξυδάκης είπε: «Η απάντησή μου είναι ότι πράγματι μια οικογένεια με τρία παιδιά και με τέσσερα είναι το πολυτιμότερο αγαθό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα του δημογραφικού μαρασμού, ένα το κρατούμενο. Και χρειάζεται τη στήριξη την έμπρακτη, την ενεργό και τη διαρκή και την έγνοια του τι γίνεται στην Ελλάδα που έχει δείκτη γεννητικότητας 1,3. Είμαστε από τα πιο γερασμένα έθνη στην Ευρώπη αυτό δεν υπάρχει στην ημερήσια πολιτική ατζέντα».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει ισοπολιτεία στη φορολογική μεταχείριση των βουλευτών. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό. Ναι, πρέπει να μειωθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τους βουλευτές, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και νομίζω ότι θα γίνει».

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για το αφορολόγητο

Ρoή Ειδήσεων