ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείπνο Ιερώνυμου - Μητσοτάκη: Ποια θέματα βρέθηκαν στο... μενού

Δείπνο Ιερώνυμου - Μητσοτάκη: Ποια θέματα βρέθηκαν στο... μενού

Δείπνο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και την σύζυγό του, παρέθεσε στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το δείπνο ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό και είχε προγραμματιστεί από την ημέρα που οι δυο άντρες είχαν συναντηθεί στην τελετή παράδοσης στο ελληνικό δημόσιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο δείπνο κυριάρχησε το θέμα της Εκκλησίας-Πολιτείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τάσσεται κατηγορηματικά κατά του διαχωρισμού και υπέρ της σταθερής, ειλικρινούς και δημιουργικής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων.

Για τον κ. Μητσοτάκη δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα αλλαγής των άρθρων του Συντάγματος -στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης- που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.

Τασσόμενος υπέρ των διακριτών ρόλων ο κ. Μητσοτάκης εξήρε τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων ετών για το έργο που επιτελεί για τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους αλλά και τον ρόλο της στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Σχετικές ειδήσεις