Σία Αναγνωστοπούλου: «Οι πουτάνες του Νότου να απαντήσουμε στον Ντάισελμπλουμ»

Newsbomb

Σία Αναγνωστοπούλου: «Οι πουτάνες του Νότου να απαντήσουμε στον Ντάισελμπλουμ»

Την πρέπουσα απάντηση στα όσα απαράδεκτα και ανεκδιήγητα ανέφερε χθες σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έδωσε με ανάρτηση της στο Facebook, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Η Σία Αναγνωστοπούλου χωρίς να «μασήσει» τα λόγια της, όπως έκαναν άλλοι «Ευρωπαίοι» πολιτικοί χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ως άκρως σεξιστικές, ξενοφοβικές και απαράδεκτες.

Μάλιστα, η ίδια σε μια άκρως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπογράφει το κείμενο της ως «πουτάνα του Νότου», καλώντας την ίδια στιγμή όλες τις γυναίκες τνα απαντήσουν στον πρόεδρο του Eurogroup όπως ακριβώς του αρμόζει.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γερούν Νταίσελμπλουμ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα FAZ, ανέφερε πως οι Νότιες χώρες έφαγαν τα λεφτά τους στις γυναίκες και το ποτό και μετά ζήτησαν βοήθεια από τους Βόρειους.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου

«Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ.
Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι). Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο"). Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους); Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της. Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία "πουτάνα" του Νότου».

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved