Νίκος Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα

Newsbomb

Νίκος Παππάς: Η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα

«Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», διαβεβαίωσε από την Ολομέλεια ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εκφράζοντας, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι οι ακραίες φωνές, οι οποίες -λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και μόνο καθυστερούν αυτή τη στιγμή την διαπραγμάτευση, πολλές φορές προφασιζόμενοι πράματα ανήκουστα- δεν θα επικρατήσουν.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παππάς επιτέθηκε, τόσο στη ΝΔ όσο και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ), λέγοντας ότι με τις κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση που τηρούν στη φάση αυτή της διαπραγμάτευσης, διαστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα. Κάλεσε, μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση και την ΔΗΣΥ «να κάτσουν να σκεφτούν για το πώς θα πολιτευτούν από δω και μπρος».

«Κατηγορηθήκαμε εμείς ότι έχουμε το πρόσωπο του Ιανού. Πρόκειται για την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Κι εκστομίστηκε αυτό από κόμματα, τα οποία την ίδια στιγμή που μας λένε "υπογράψτε όπως-όπως", μας λένε ότι είναι επώδυνα τα μέτρα. Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει το επόμενο μνημόνιο. Το επόμενο μνημόνιο θα είχε φέρει ο Τσίπρας εάν υπέγραφε όταν φωνάζατε "υπογράψτε, υπογράψτε", ενώ στο τραπέζι ήταν οι μονομερείς απαιτήσεις του ΔΝΤ για 4,5 δισ. μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στην ΔΗΣΥ και «σε όσους άλλους» στήριζαν αυτήν τη θέση.

Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, διανύσαμε μία απόσταση από την απαίτηση για έξτρα λιτότητα μέχρι το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα αλλά -είπε προς τα κόμματα- όταν η απαίτηση ήταν για «έξτρα λιτότητα», «μας ζητούσατε να υπογράψουμε». «Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να κάτσετε και να σκεφτείτε για το πώς θα πολιτευτείτε από δω και μπρος, διότι η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι οι ακραίες φωνές λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και μόνο καθυστερούν αυτή την στιγμή την διαπραγμάτευση- πολλές φορές προφασιζόμενοι πράματα ανήκουστα- δεν θα επικρατήσουν» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, ο υπουργός τόνισε ότι το «αντιπολιτευτικό βέρτιγκο» κάποια στιγμή πρέπει να λάβει τέλος, διότι, καθώς περνούν οι μέρες, αντιλαμβάνεται κι ο κόσμος ποιες είναι οι προτεραιότητες, και διότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε από το «θα ψηφίσουμε τόσα κι άλλα τόσα», στο «δεν ψηφίζουμε τίποτα». Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτή η μετατόπιση έγινε ακριβώς όταν «καταφέραμε να έχουμε μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», για να κατηγορήσει τη ΝΔ δεν ψηφίζει τα αντίμετρα, όχι γιατί έχει πρόβλημα με την περαιτέρω λιτότητα, αλλά, προφανώς, γιατί έχει πρόβλημα με τα θετικά αντίμετρα.

«Αυτό είναι το πρόβλημα της ΝΔ, διότι όταν στο τραπέζι ήταν τα 4,5 δισ. παραπάνω λιτότητα, η ΝΔ έλεγε «κλείστε, κι αν ήμασταν εμείς θα λέγαμε τόσα κι άλλα τόσα». «Κι έρχεται τώρα, ενώ έχει μετατοπιστεί το σημείο ισορροπίας στην διαπραγμάτευση προς το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, να πει ότι δεν ψηφίζει τίποτα», επεσήμανε και υποστήριξε ότι αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λύσει η αντιπολίτευση σε σχέση με τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική της.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved