ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλεί με αντάρτικο ο Ζουράρις: Δεν ξέρω αν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα

Απειλεί με αντάρτικο ο Ζουράρις: Δεν ξέρω αν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα

«Θα δω ποια θα είναι τα μέτρα σε συνδυασμό με τα αντίμετρα και μετά θα αποφασίσω εάν θα τα ψηφίσω», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

Μιλώντας στον «flash» ο Κώστας Ζουράρις, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως καίριο θέμα για την διαπραγμάτευση είναι το όριο του αφορολόγητου.

«Θα δω ποια θα είναι τα μέτρα σε συνδυασμό με τα αντίμετρα και μετά θα αποφασίσω εάν θα τα ψηφίσω. Η μείωση του αφορολογήτου, αν είναι για τα υψηλά κλιμάκια μπορεί να γίνει αποδεκτή – αν περιλαμβάνει και τα χαμηλά θα είναι απαράδεκτη».

Πρόσθεσε ότι εάν το όριο του αφορολογήτου μειωθεί σημαντικά για τις αδύναμες οικονομικά τάξεις, πρέπει να ληφθούν ικανοποιητικά αντίμετρα.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε, «η αλήθεια είναι ότι το θέμα του αφορολογήτου είναι πολύ σημαντικό, εάν δεν συνοδευτεί με αντιστάθμιση για τους ανθρώπους οι οποίοι θα υποστούν αυτό. Εάν είναι για τα υψηλά φορολογικά κλιμάκια, ενδεχομένως θα μπορεί να γίνει δεκτό. Εάν συμπεριλαμβάνει και τα πολύ χαμηλά κλιμάκια, θα είναι απαράδεκτο».